Hlavní obsah

Sídliště ve Frýdku-Místku procházejí letním úklidem

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Technické služby města zahájily v minulých dnech letní úklid vnitrobloků na sídlištích, který v mnoha případech navazuje na blokové čištění komunikací. Zahrnuje úklid odpadků i odstraňování drnů a plevele z chodníků.

Foto: TS a.s.

úklid vnitrobloků na sídlištích

Článek

„Letní úklid vnitrobloků jsme zahájili v první polovině července, ukončen by měl být první týden v září. Naši pracovníci nejprve uklízeli vnitřní prostranství mezi domy na sídlišti Slezská I. a II. Aktuálně pracují na sídlišti Jiráskova, kde odstraňují drny a čistí od plevele chodníky, uklízí kolem dětských hřišť a sbírají odpadky. Místa, kam se nedostane zametací vůz, jsou dočištěna ručně. Smetky odvážíme na meziskládku v našem areálu, odkud je následně hromadně vyvážíme na Frýdeckou skládku,“ uvedl předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

„Musím ocenit práci technických služeb. Starají se o úklid města a je to znát. Nyní kromě blokových čištění ulic, probíhá také letní úklid vnitrobloků. Navíc po celý rok, každý všední den desítka jejich zaměstnanců chodí po městě a ručně sbírá odpadky, které nezodpovědní jedinci neváhají odhodit, kde se jim zrovna zachce, na chodník, na trávu, v parku. Ničím výjimečným není na sídlištích, zejména teď v létě, kdy se více lidí pohybuje venku, pohled na lavičku obsypanou PETkami, nedopalky a obaly od chipsů nebo pizzy, které se povalují dva tři metry od poloprázdného koše na odpadky, a to je opravdu smutné,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Uklizeny již byly vnitrobloky na sídlišti Slezská, tento týden se pracuje na sídlišti Jiráskova. Příští týden se bude uklízet na sídlišti Anenská a po týdnech budou následovat sídliště ČSA, K Hájku, Růžový pahorek, Nad Lipinou, Bezručovo a 28. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám