Hlavní obsah

Siddharta Café už třetím rokem pomáhá dětem s leukémií

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurace Siddharta Café pražského Buddha-Bar Hotelu Prague v centru Prahy se i tento rok zapojila do projektu O Kapku lepší. Z každého prodaného šálku kávy restaurace věnuje Nadačnímu fondu Kapka naděje peněžní dar ve výši čtyř korun.

Foto: Siddharta Café

Prezidentka nadačního fondu, Vendula Svobodová

Článek

Od začátku projektu tak Siddharta Café přispěla částkou téměř 50 tisíc korun. Projekt pomáhá dětem s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, které potřebují transplantaci kostní dřeně.

Dnešní statistiky říkají, že 85 procent dětí, které onemocní dětskou akutní leukémií, se podaří zachránit. Procento může být ale vyšší a způsob léčení malých pacientů šetrnější, pokud bude na samém počátku onemocnění stanovena přesnější diagnóza konkrétního typu nemoci, než je tomu dosud. V rámci projektu se podařilo vybrat již více než 1,5 miliónu korun.

„S Vendulou Svobodovou a NF Kapka naděje spolupracujeme už několik let, jejich aktivity vnímáme jako smysluplné a velmi prospěšné. Jsem ráda, že i my můžeme aspoň malým dílem pomoci nemocným dětem a jejich rodinám,“ řekla Veronika Fajčíková, ředitelka Buddha-Bar Hotelu Prague.

Pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague provozuje společnost CPI Hotels, která dlouhodobě podporuje řadu významných projektů z nejrůznějších oblastí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám