Hlavní obsah

Shořela garáž, hledá se žhář

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 3. září ve 13 hodin byli hasiči informováni o požáru garáže ve Zlíně-Přílukách. Na místě zjistili, že garáž u rodinného domu je v plamenech. Plameny zdolali a zabránili tak dalším škodám. Ve spolupráci s policií teď hledají žháře, požár byl zřejmě založen úmyslně.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru garáže u rodinného domu.

"Majitelé se snažili nejdříve požár hasit pomocí přenosných hasicích přístrojů, ale na likvidaci sílícího požáru to nestačilo," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči byli na místě požáru už za dvě minuty po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil už rozvinutý požár, který zasáhl celý vnitřní prostor garáže.

"Požár byl zastaven v momentě, kdy už prohořely průchozí dveře, a následně uhašen. Zakouřené prostory rodinného domu byly postupně odvětrány," dodal mluvčí s tím, že požár se obešel bez zranění. Zničeno ale bylo  vybavení garáže a nejméně jedno motorové vozidlo. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun, hasiči ochránili majetek za dalších 200 tisíc. 

Zlínský hasičský vyšetřovatel při ohledání narazil na indicie, které ukázaly na možné zavinění neznámé osoby. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie. 

Reklama

Výběr článků

Načítám