Hlavní obsah

Sexuolog Radim Uzel si v Ostravě zavzpomínal

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou knihu Rozvzpomínání uvedl ve čtvrtek 18. října MUDr. Radim Uzel na ostravský knižní trh. Před naplněným sálkem v Domě knihy Librex vzpomínal na své dětství, studium a profesionální dráhu lékaře gynekologa-sexuologa. Besedoval, odpovídal na otázky a podepisoval svoji novou knihu.

Foto: Josef Zajíc

MUDr. Radim Uzel v LIBREXU 18.10.2012

Článek

Čtenářům je Radim Uzel znám jako autor mnoha knižních publikací s lechtivými, ale i odbornými tématy.

K napsání své autobiografické knihy autora inspiroval jeho dědeček, který  také sepsal své paměti. Autor tvrdí, že se již dostal do věku, kdy si může dovolit také on zavzpomínat na své dětství, studia lékařské fakulty, na svou první práci a zážitky s ní spojené.

MUDr. Radim Uzel, český gynekolog, sexuolog, popularizátor sexuologie, vysokoškolský pedagog i politik se narodil v roce 1940 v Ostravě. V roce 1973 se do Ostravy vrátil jako krajský ordinář ženské sexuologie. Působil zde do roku 1989. Vydal téměř 20 publikací. Ve své nové knize se v úsměvných příbězích ze své dlouholeté praxe vyjadřuje k problematice sexuality a vztahům mezi ženou a mužem.

Po hodině besedy se čas naplnil. "V rozhlase, když se beseduje, tak mají vyzkoumáno, že posluchači po šesti minutách přelaďují na jinou stanici. Proto vždy po šesti minutách, když jsem pěkně rozmluvený a myšlenku mám uprostřed, moderátor řekne: A teď trochu hudby.... Vy jste mě zde v Librexu poslouchali 60 minut. Za to vám děkuji a jsem tomu rád. Měli jste ale nevýhodu - nemohli jste přeladit na jinou stanici," řekl na závěr Radim Uzel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám