Hlavní obsah

Setkání s legendami našeho filmu a divadla v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně sváteční večer připravilo pro filmové a divadelní fanoušky město Dobruška v podobě setkání s legendami našeho filmu a divadelní tvorby - Vladimírem Pucholtem a Janem Kačerem, které se uskuteční v úterý 21. ledna.

Foto: Město Dobruška (archiv)

Dobrušští diváci budou mít jedinečnou a neopakovatelnou možnost potkat se s legendami českého stříbrného plátna Vladimírem Pucholtem a Janem Kačerem.

Článek

Hlediště velkého sálu Společenského centra – Kina 70 se zaplní těsně před osmnáctou hodinou a pak už bude jeviště patřit výjimečným postavám českého stříbrného plátna Vladimíru Pucholtovi a Janu Kačerovi.

Prvnímu ze jmenovaných, Vladimíru Pucholtovi, přitom stačily na zařazení se mezi nezapomenutelné postavy filmu a divadla pouhé tři roky a sedm filmů, v nichž hrál před svou emigrací. Že se proslavil jako představitel hlavních rolí v muzikálu Starci na chmelu nebo Láskách jedné plavovlásky režiséra Miloše Formana, snad není ani třeba připomínat.

Absolvent pražské DAMU však v roce 1968 emigroval do Anglie, vystudoval medicínu a dodnes působí jako uznávaný pediatr v kanadském Torontu.

To Jan Kačer obohacuje svými mnohočetnými aktivitami české divadlo i film už přes padesát let a vždy patřil k uznávaným uměleckým osobnostem.

V letech 1965-1974 byl členem Činoherního klubu v Praze, který spoluzakládal. Působil zde především jako režisér - hry Višňový sad, Revizor, Na dně. Jako herec se tu objevil v roli Raskolnikova ve hře Zločin a trest.

Od roku 1976 působil souběžně v Divadle E. F. Buriana v Praze a v ostravském Státním divadle. V letech 1986-1990 byl členem Divadla na Vinohradech. V 70. a 80. letech hostoval i v dalších scénách a dokonce režíroval také v Národním divadle v norském Oslu.

Od roku 1990 do 1997 režíroval v Národním divadle v Praze hry Sbohem Sokrate, Pekař Jan Marhoul, Peer Gynt nebo Sen noci svatojánské atd. a  jako herec se objevil ve hrách Divoká kachna či Višňový sad.

Jana Kačera znají i televizní diváci. Jako režisér se podílel na méně známých filmech Jsem nebe a Město mé naděje, jako herec se objevil v mnoha filmech a televizních inscenacích – Návrat ztraceného syna, Údolí včel, Vinobraní, Operace mé dcery, Výchova dívek v Čechách. V roce 2004 si zahrál Františka Rubeše, majitele firmy na vývoz skla v televizním seriálu Rodinná pouta.

Reklama

Výběr článků

Načítám