Hlavní obsah

Setkání milovníků historických kočárů přivítalo tisíce návštěvníků

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý ročník mezinárodního srazu mistrů řemesla kolářského a kočárnického aneb Setkání milovníků historických kočárů, koní a mistrů opratí Josefkol 2013 byl zahájen v sobotu 20. července v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem.

Foto: Iveta Šafránková

Přehlídka kočárů na akci Josefkol 2013.

Článek

Josefkol je oslavou umění stavitelství kočárů, mizejících řemesel a zároveň kočárových koní. Veřejnosti představili svou zručnost koláři, kováři, čalouníci, sedláři i lampáři. Vrcholem celého setkání se stala historická scéna řemesel a představení způsobu výroby jednotlivých částí kočáru, tak jak je prováděli naši předci v 18. století.

Součástí akce byla i výstava historických kočárů, prohlídka historické manufaktury, ukázka jak podkováři kovají koně, zapřahání koní do kočárů a soutěže pro děti po celý den.

Akci pořádá Muzeum kočárů za podpory Olomouckého kraje a čtyř desítek firem a institucí a můžete ji navštívit i v neděli 21. července do 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám