Hlavní obsah

Šenkýř Motorsport si z Red Bull Ringu veze nové poznatky, další zrychlení a trofej za třetí místo

Novinky, Josef Hora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend se v Rakousku na Red Bull Ringu uskutečnil letošní druhý podnik německého šampionátu ADAC GT Masters. V paddocku poblíž městečka Spielberg byla přítomna celá evropská špička a s ní i český tým Šenkýř Motosport, jehož barvy v letošní sezóně hájí Jakub Knoll a Lennart Marioneck.

Foto: Šenkýř Motorsport

Pódium po nedělním závodě

Článek

Tým brněnského závodníka Roberta Šenkýře si v letošním ročníku seriálu ADAC GT Masters odbývá velkou mezinárodní premiéru. S tím je také spojen zisk řady cenných zkušeností se závody, kde dvacet soupeřů jezdí na vteřinu shodné časy.

Úvodní tréninky a následné kvalifikace přinesly Knollovi a Marioneckovi výsledky, které byly cca jednu vteřinu za nejlepšími jezdci. V sobotním závodě se posádce bílého BMW Z4 GT3 podařilo postupně probojovat z konce roštu až na průběžné 12. místo, nicméně následná penalizace a její sporná interpretace znamenala smolné vyloučení z dobře rozjetého závodu.

V neděli pak již vše zafungovalo, jak mělo a tak se česko-německá posádka, a s ní i celý tým, mohla radovat ze třetího místa v kategorii bronzových jezdců a ze 14. místa absolutně.

„Myslím, že rakouský závodní víkend můžeme nakonec hodnotit pozitivně. V obou závodech se nám podařilo navázat na dobré časy z tréninků a kvalifikací, které se nám dařilo s každou další jízdou zlepšovat. Škoda jen toho příliš rychlého pitstopu v prvním závodě. Od komisařů jsme dostali trest, u nějž nebyla zcela jasná interpretace a než se vše vyjasnilo, přišla černá vlajka. Stálo nás to vybojované druhé místo v hodnocení bronzových jezdců.” Těmito slovy začal své hodnocení víkendu na Red Bull Ringu šéf týmu Robert Šenkýř.

„Sobotní závod kvůli trestu nedopadl zrovna nejlépe, ale je třeba se na to dívat z širší perspektivy. V ADACu jsme nový tým a stále se učíme. Momentálně tak mají i dílčí úspěchy velký a pozitivní význam. Jedním z těchto pozitiv je fakt, že jsme v sobotním i nedělním závodě zaznamenali shodné časy jako obě další posádky s vozy BMW. Naši jezdci pak byli velice konkurenceschopní i v neděli, i když Lennyho po startu závodu brzdil jeden z vozů Audi R8. Jakmile se však před něj Lennart dostal, výrazně zrychlil a zajížděl shodné časy s auty, co jely na špici pole. Při střídání v boxech nás pak ale přibrzdil zaseknutý bezpečnostní pás a tak jsme ztratili zhruba 6 vteřin. Jakub pak ale dobře držel tempo a dovezl auto na 14. místě absolutně a na 3. místě mezi bronzovými jezdci,” dodal Robert Šenkýř.

Příští podnik se uskuteční na další trati z kalendáře Grand Prix F1 v belgickém Spa-Francorchamps, kam jezdci zavítají 19. - 21. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám