Hlavní obsah

Senioři opět zasednou do lavic svatohorského gymnázia

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramští senioři se opět mohou aktivně zapojit do psaní české verze nejpoužívanější webové encyklopedie. Spolek Wikimedia Česká republika společně s Gymnáziem pod Svatou Horou připravily na měsíc říjen již druhý běh kurzu Senioři píší Wikipedii.

Foto: Tomáš Bílek

Seniři píší Wikipedii

Článek

Každé říjnové pondělí od 14.00 do 16.00 hodin se mohou účastníci kurzu zdarma seznámit s principy a filosofií Wikipedie, založit si vlastní profil, naučit se vytvářet a editovat články, vkládat multimediální obsah, či diskutovat s dalšími wikipedisty.

Patron projektu prof. Jan Sokol o něm říká: „Česká Wikipedie je se svými  více než 350 tisíci články a průměrnou návštěvností kolem 3 miliónů čtenářských dotazů denně nejdůležitějším zdrojem informací hlavně pro mladou generaci. Obsah a úroveň Wikipedie tak silně ovlivňuje její znalosti i vzdělanost. Právě senioři se svými vědomostmi a dlouholetými zkušenostmi mohou výrazně přispět k udržování a zvyšování kvality této internetové encyklopedie, ať již vlastními články nebo i překlady z cizojazyčných Wikipedií, tak drobnými jazykovými úpravami.“

Pokud vás projekt Senioři píší Wikipedii zaujal, rozhodli jste se zúčastnit podzimního kurzu na Gymnáziu pod Svatou Horou v Příbrami a chcete být včas informováni o jeho začátku, napište email s kontaktem na adresu kratochvilova@gshpb.cz nebo na seniori@wikimedia.cz. Rádi zodpovíme i všechny případné dotazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám