Hlavní obsah

Seniorem roku 2015 se stal Jaromír Šmejkal

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Plzeň 3 v letošním roce vyhlásil již sedmý ročník ankety Senior roku. Široká veřejnost tak mohla nominovat muže nebo ženy, kteří jsou starší šedesáti let a stále jsou velmi aktivní či svým životním optimismem pozitivně ovlivňují své okolí.

Foto: ÚMO 3

Městský obvod Plzeň 3 v letošním roce vyhlásil již sedmý ročník ankety Senior roku.

Článek

"Obdrželi jsme čtrnáct nominací – pro jedenáct žen a tři muže, takže výběr nebyl vůbec snadný," přiznal starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer. Ten se spolu s místostarosty Radoslavem Škardou, Davidem Procházkou a místostarostkou Jaroslavou Maříkovou stal porotcem soutěže.

Na třetím místě se nakonec umístila jedenaosmdesátiletá Olga Dolanská, která přes 24 let pečuje o největší úsek Svazu důchodců Plzeň-Skvrňany, roznáší plány událostí, stará se o nástěnky a při všech akcích pomáhá s občerstvením i obsluhou.

Druhé místo získala Božena Cahynová. Ve svých dvaasedmdesáti letech je stále cvičitelkou, doučuje studenty, připravuje je ke zkouškám a navíc působí jako hospodářka ve Svazu důchodců Plzeň-Bory. Důležitým kritériem při výběru byl také fakt, že už byla v anketě dvakrát nominována, ale ani jednou se neumístila.

Vítězem se stal bývalý profesor ZČU Ing. Jaromír Šmejkal.

"Pan Šmejkal byl pro nás téměř jasnou volbou. V úctyhodném věku devadesát let totiž stále působí v Klubu českých turistů při Fakultní nemocnici Plzeň, předcvičuje a pomáhá při organizaci turistických akcí. Navíc uplatňuje své jazykové znalosti a překládá odborné texty z několika jazyků," prozradil místostarosta David Procházka.

Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byla také udělena cena starosty, kterou si odnesl akademický sochař Jaroslav Bocker.

"Pan Bocker se zasloužil o nádherný pomník generála Pattona a mně je jen líto, že je v Dýšině a ne tady u nás v Plzni," prohlásil starosta Neubauer při gratulaci.

Nikdo nominovaných ale neodešel s prázdnou, každý senior dostal květinu a dárkový balíček. První tři ocenění získali věcné dary, vítěz samozřejmě také symbolickou trofej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám