Hlavní obsah

Sedmihorské léto nabídne jediný letošní koncert Smokie v Česku

Novinky, Jitka Maděrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská hudební legenda Smokie datuje počátky do roku 1965. Od počátku hraje glam rockovou hudbu, která je stále živá. Nejen v České republice má skupina obrovskou základnu skalních fanoušků.

Foto: Jitka Maděrová

Sedmihorské léto 2016 - kompletní program

Článek

Mezi nejznámější hity patří Living Next Door To Alice, Needles and Pins, Have You Ever Seen the Rain nebo Whiskey in the Jar a mnohé další, které nesmí chybět na žádném z koncertů. Za svou existenci vydali Smokie přes dvě desítky studiových alb, nechybějí samozřejmě ani kolekce největších hitů a živá alba. 

V roce 2016 se mohou fandové této oblíbené kapely těšit na jediný letošní koncert v České republice. Ten se uskuteční již za necelý měsíc v rámci Sedmihorského léta. Ve středu 15. června diváci zažijí skvělou show i nezapomenutelné chvíle v melodiích Smokie. Atmosféra koncertu bude umocněna netradičním místem v srdci Českého ráje. A jak se na koncert těší zpěvák a baskytarista Terry Uttley?

Přemýšlím, jaký je to zázrak, když se kapele podaří být na vrcholu a těšit se oblíbenosti tak dlouhou dobu. Loni jste oslavili padesát let od založení, proč myslíte, že to stále tak skvěle funguje?

Myslím, že je to o výborné základně našich fanoušků, kteří si užívali a stále užívají naši hudbu. Po celou dobu naší existence. Je krásné, že stále děláme to, co děláme a že to děláme správně. Že naše hudba ustála test doby. Jsme vděční za to, že na naše koncerty po celém světě přichází velké publikum a že si nás užívá.

Každý zná hit jako „Living Next Door To Alice“, „Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me“, „Lay Back In The Arms Of Someone“… Posluchači asi stále čekají, že i na koncertech tyto písně zahrajete. Nejste už unavení z opakování hitovek?

Staré písničky jsou ty, které nás proslavily, a ačkoliv je hrajeme stotřicetkrát do roka, jsou pořád svěží díky naší komunikaci s publikem. Každou noc pracujeme s jinými tvářemi a vždy je to velice pozitivní. Prostě nás to baví i po těch letech.

V České republice už jste několikrát koncertovali. Musím se tedy zeptat jak se vám u nás líbí?

Ano, už jsme tu několikrát byli a vždy to bylo fantastické. Pokaždé se nám české publikum líbilo. Poprvé jsme v Čechách byli v roce 1983, a i když to byla pro tyhle lidi těžká doba, byli fantastičtí. Už se moc těšíme na červen, kdy opět přijedeme do ČR a zahrajeme v Sedmihorkách. Je krásné, že máme v Čechách tolik fanoušků, kteří se za námi vrací a užívají si koncerty. Vystoupení Smokie jsou o zpětné vazbě a tu si s českými fanoušky užíváme.

Český ráj vám toho asi moc neřekne, ale můžete se těšit kromě fanoušků na krásnou krajinu a v rámci festivalu na skvělou atmosféru.

Těšíme se moc! Těšíme se na naše fanoušky i na Český ráj. Takže fandové, uvidíme se v Sedmihorkách!

Kapela Smokie: Od roku 1996 skupinu tvoří Mike Craft - hlavní zpěvák, kytara; Mick McConnell - hlavní kytara, zpěvák; Terry Uttley - basová kytara, zpěvák; Steve Pinnell - bubny; Martin Bullard - klávesové nástroje. 

Reklama

Výběr článků

Načítám