Hlavní obsah

Sedmihorské léto 2018 představí herecké a muzikantské hvězdy

Novinky, Jitka Maděrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební a divadelní Sedmihorské léto připravilo pro rok 2018 osm samostatných akcí. Jak už jsou diváci zvyklí, půjde o mix hereckých a muzikantských hvězd. Letos však do programu přibyla i jedna sportovní akce. Na své si přijdou milovníci jógy a relaxace.

Foto: Jitka Maděrová

Program Sedmihorské léto 2018

Článek

Devátý ročník oblíbeného celoletního festivalu, který se koná v centru Českého ráje, odstartuje 22. června legendární divadelní představení Ucpanej systém, ve kterém je doslova přehlídka excelentních českých herců. Kromě mnoha dalších vystoupí Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Hynek Čermák, Jaroslav Plesl, Martin Myšička nebo Klára Melíšková.

Druhé divadelní představení naopak Sedmihorské léto uzavře. Bude jím vynikající Simona Stašová a její role Shirley Valentine. Jedinečné představení, ve kterém se téměř tři hodiny divákova bránice nezastaví a všechny role hraje pouze jedna herečka, se uskuteční na konci prázdnin – 30. srpna.

Letní měsíce pak budou vyplněny skvělými koncerty v podání Tomáše Kluse, který odehraje letos v létě pouze jediný samostatný koncert v Čechách – právě na Sedmihorském létě.

Dále vystoupí oblíbení Spirituál Kvintet, a se svou čtvrtou verzí koncertu také neopakovatelný 4TET pod vedením Jiřího Korna. Další dva hudební

projekty budou jedinečným a velmi exkluzivním zážitkem. První projekt Vandrovali hudci mají pod taktovkou dvě obrovské hudební osobnosti – Jiří Pavlica a Vlasta Redl. Ti se na přelomu osmdesátých a devadesátých let rozhodli pro projekt, který doslova boural koncertní sály. Oslovil tisíce lidí jedinečným spojením folku, bigbítu a lidové hudby. A po letech se k tomuto počinu vrátili. I nadále tak bourají a vyprodávají sály. A určitě zbourají i Sedmihorské léto.

Druhým zajímavým projektem je pak Michael Jackson Symphony, kdy Hradecká filharmonie ve spojení s Moondance Orchestra zahraje největší a nesmrtelné hity tohoto fenomenálního zpěváka. Diváci se budou moci těšit na více než šedesátihlavé těleso. Zpívat bude například oblíbená Dasha nebo Dušan Kollár - a vězte, že nepoznáte, že nejde Michaela Jacksona.

Samostatnou akcí, na kterou neplatí permanentky Sedmihorského léta, je pak Jóga kemp v Českém ráji. Loni se uskutečnil jeho první ročník, na který letos navazuje a chystá příjemné cvičení v krásném prostředí Penzionu Recall v Troskovicích. Nádherný výhled na hrad Trosky, jóga, relaxace a zajímavé přednášky se uskuteční v polovině letních prázdnin. Kromě vynikajících jogínek, které byly vedoucí lekcí i v loňském roce se mohou účastníci těšit na dva hosty: nejznámějšího českého jogína Václava Krejčíka a Jakuba Šambergera, který se zabývá především jógou pro zdravá záda.

Další informace a předprodej vstupenek na www.sedmihorskeleto.cz.

PROGRAM:

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou 19. 7. Spirituál Kvintet

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou 19. 7. Spirituál Kvintet 21. - 22. 7. - Jóga kemp v Českém ráji

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou 19. 7. Spirituál Kvintet 21. - 22. 7. - Jóga kemp v Českém ráji 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou 19. 7. Spirituál Kvintet 21. - 22. 7. - Jóga kemp v Českém ráji 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci 9. 8. - 4TET - koncert, varianta IV.

22. 6. Ucpanej systém – Dejvické divadlo 12. 7. Tomáš Klus s kapelou 19. 7. Spirituál Kvintet 21. - 22. 7. - Jóga kemp v Českém ráji 26. 7. Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou – Vandrovali hudci 9. 8. - 4TET - koncert, varianta IV. 16. 8. - MICHAEL JACKSON SYMPHONY

30. 8. Simona Stašová – Shirley Valentine

Reklama

Výběr článků

Načítám