Hlavní obsah

Sedmdesátou sezónu zlínského divadla otevře šansonový galavečer

Novinky, Hana Vondrášková

Městské divadlo Zlín odstartuje letos na podzim svoji 70. sezónu. Pro své věrné i nové diváky připravilo lákavou nabídku titulů a navíc speciální šansonový galavečer s Helenou Čermákovou Tolik bylo dní…, který nový divadelní rok slavnostně zahájí 19. září.

Foto: archiv MDZ

Plakát k sezonnímu předplatnému.

Článek

Ve večeru šansonů a příběhů doprovodí dlouholetou členku uměleckého souboru divadla její herecký kolega Gustav Řezníček, zpěvák František Segrado a osmičlenný orchestr. Ti, kteří se na zahajovací galavečer nedostanou, budou moci využít dalších tří repríz v sezoně. 

„Máme pro diváky spoustu příběhů: o tom, jak Plaváček získal tři zlaté vlasy Děda Vševěda, za kolik byla nakonec Prodaná nevěsta, odkud přicestovala Charleyova teta a jaké měla štěstí, že ji cestou nechytil Revizor. K dlouhým zimním večerům se budou hodit i vážnější historky z dalekých krajů, kde žila Kráska z Leenane nebo muž skrytý za nápisem INRI. V adaptaci Bioráj před našima očima proletí půl století na filmovém pásmu a spolu s Helenou Čermákovou a jejími hosty se zaposloucháme do šansonů, které nám napoví, že ačkoliv už Tolik bylo dní, tak důležitější jsou ty dny, které jsou před námi. Aby nás na oslavě nebylo málo, pozveme si dramatiky z dalekých krajů a přečteme si jejich hry v novém cyklu inscenovaných čtení. A protože na správné oslavě nesmí chybět muzika, zahrajeme a zazpíváme na Tančírcích,“ komentuje nabídku titulů umělecká šéfka zlínského divadla Hana Mikolášková.

„Kromě toho chystáme publikaci, která novým způsobem popíše historii Vašeho divadla,“ doplňuje ředitel divadla Petr Michálek.

Předplatné je v prodeji od 4. května a diváci mohou opět vybírat z několika typů podle svých časových možností. Stávajícím předplatitelům drží divadlo místa do 31. května.

Majitelé předplatného uvidí tituly s více než 40procentní slevou a mohou čerpat mnoho dalších výhod: kromě stálého místa v hledišti podle jejich přání a pevných termínů mají přednostní právo rezervace na všechna představení včetně vybraných hostů, bonusový galavečer Tolik bylo dní… získají za zvýhodněných podmínek, divadelní zpravodaj Tady a teď jim bude doručován do schránky zdarma a také mohou využít oblíbené služby hlídání dětí zdarma u odpoledních předplatitelských skupin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám