Hlavní obsah

Seč bude opět hostit pivní pětibojaře

Novinky, Petr Kolář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Seče na Prostějovsku se sjedou opět pivní pětibojaři na tradiční a již 8. ročník Litovelského pětiboje.

Foto: Petr Kolář

Soutěží nejen muži ...

Článek

V sobotu 13. července se opět po roce uskuteční již 8. ročník Litovelského pětiboje, který pořádá SDH Seč, pod záštitou Pivovaru Litovel a dalších důležitých sponzorů.

Zváni jsou nejen závodníci, ale také pochopitelně diváci, bez kterých by to nebylo to pravé. Klání se zúčastňují nejen závodníci z okolních vesnic, ale také ze vzdálenějších měst. Setkali se tu i s mezinárodní účastí, přesto co se týče zastoupení, dá se o tomto závodě mluvit jako o neoficiálním mistroství ČR...

Soutěžní odpoledne bude zahájeno zápisem závodníků od 14.30 do 15.30, do samotného Litovelského pětiboje se závodníci naplno vrhnou v 15.30 hodin.

Kdo může soutěžit?

Soutěžit mohou muži i ženy, ale dokonce i řidiči, kterým je podáváno nealkoholické pivo. Podmínkou však je dovršení 18 let věku.

V čem se bude soutěžit?

Jak již samotný název napovídá, bude se soutěžit v pěti disciplínách.

První a vždy zahajující disciplínou je pití půllitru na čas (alko, nealko). Následující disciplíny se pravidelně obměňují, aby se měli soutěžící na co těšit. Za zmínku však stojí nová disciplína a to Cesta pivního poutníka. Pátou a zároveň tedy poslední disciplínou je vždy očekávaná Sečská neckyáda aneb Plavba po Sečském moři. Úkolem je přeplavat v neckách požární nádrž tam a zpět a věřte, že ne každému se podaří vrátit zpět na start bez nabrání vody, či dokonce potopení.

Po celou dobu soutěžního odpoledne je připraveno chutné občerstvení z udírny či grilu, pochopitelně nechybí chlazené Litovelské pivo a pro ty nejmladší kofola či malinovka.

Pro největší fandy pivního moku je vždy připravena na závěr soutěžního dne disciplína Sečské tuplák. Celým odpolednem bude provázet moderátor Láďa Sovjet Rus a pořádající SDH Seč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám