Hlavní obsah

Sbor roku Cantica laetitia o Vánocích zazpívá populární Rybovku

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbor roku Cantica laetitia Zlín zazpívá na Vánočním koncertě Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby. Koncert pod taktovkou Josefa Surovíka, na kterém vystoupí i orchestr Collegium Musicum, se uskuteční 26. prosince v 17 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně.

Foto: Miroslav Lang

Sbor Cantica laetitia Zlín vystoupil 21. listopadu 2015 na Benefičním koncertě pro Ukrajinu v Kongresovém centru ve Zlíně.

Článek

Úspěšný zlínský sbor Cantica laetitia, který letos získal ocenění na zahraničních soutěžích v Belgii a Bosně a Hercegovině, zazpívá na Vánočním koncertě oblíbenou Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby, která je často uváděná jako mše Hej mistře nebo lidově Rybovka.

„Rybovu mši zpíváme o Vánocích každý rok, ale letos se tak přidáváme k oslavám 250. výročí narození a 200. výročí úmrtí jejího autora,“ sdělila mluvčí sboru Sabina Stradějová.

Koncert pod taktovkou sbormistra Josefa Surovíka, na kterém společně se zlínským sborem vystoupí i orchestr Collegium Musicum, se uskuteční v sobotu 26. prosince v 17 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně. Sólové party v České mši vánoční zazpívají Tereza Surovíková (soprán), Marie Mičánová (alt), Ondřej Špaček (tenor) a Michal Marhold (bas). Na varhany zahraje Jiří Šon.

Jako host na koncertě vystoupí dětský pěvecký sbor Cantica Zlín pod vedením sbormistryně Terezy Surovíkové.

Vstupenky na Vánoční koncert lze získat za výhodnější cenu v předprodeji od 7. prosince v Městském informačním a turistickém středisku Zlín, které sídlí v budově zlínské radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám