Hlavní obsah

Sammy Vomáčka a Alasdair Bouch zahájí listopadový program Malé scény ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říjnový program završila Malá scéna za oponou v Kulturním zařízení města Valašského Meziříčí exkluzivním koncertem Petry Börnerové a v listopadu nenechá své příznivce oddechnout. Hned z kraje měsíce zde vystoupí virtuózní kytarista Sammy Vomáčka a pár dní po něm britský muzikant Alasdair Bouch.

Foto: Promo Sammy Vomáčka, foto: Pollert
Článek

Malá scéna za oponou ve Valašském Meziříčí nabízí ve svém programu řadu vynikajících, více či méně známých umělců z mnoha koutů světa. Listopadový program zde zahájí český hudebník, virtuózní kytarista a mistr ve fingerpickingu Sammy Vomáčka.

Od sedmdesátých let žije poblíž Berlína v Německu, kde se rychle integroval do místní folkové i jazzové scény. Patří mezi nejzajímavější osobnosti evropské bluesové a jazzové scény. Charakteristickým rysem jeho hudebního výrazu je veliká všestrannost a dokonalá znalost jazzové interpretace. Zvláštností jeho repertoáru jsou kytarové úpravy Joplinových ragtimů, které hraje specifickou technikou, pro niž se vžil termín fingerpicking.

Koncert Sammyho Vomáčky se uskuteční ve středu 4. listopadu od půl osmé večerní.

 Alasdair Bouch předsaví nové album

Druhým listopadovým koncertem bude záhy v neděli 8. listopadu vystoupení britského písničkáře žijícího v Praze, Alasdaira Bouche, který v komorním prostředí Malé scény představí své nejnovější album.

Alasdair Bouch je meziříčskému publiku důvěrně znám, neboť si ve svém nabitém itineráři vždy najde místo, aby zde představil svou nejnovější tvorbu, ve které navazuje na anglické písničkářství. Ne jinak je tomu také s jeho nejnovějším a v řadě čtvrtým počinem nazvaným Go Forth! A jak sám říká, jde zatím asi o nejintimnější písně, ve kterých odkazuje ke smyslu života, lásce, ztrátám a odpuštění.

Příznivci tohoto písničkáře tak budou moci strávit příjemný nedělní večer ve společnosti britského gentlemana. Koncert začne také v 19.30 hodin.

Vstupenky na koncerty jsou již nyní v předprodeji v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz. Prodej vstupenek na místě začne hodinu před začátkem koncertu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám