Hlavní obsah

Salesiánský ples v Českých Budějovicích se letos stal nocí splněných přání

Novinky, Ondřej Trojek

26. Salesiánský ples je již minulostí, přesto dozvuky a ohlasy letošního ročníku jsou silnější než kdykoliv předtím. A že je Salesiánský ples po více než čtvrtstoletí stále oblíbeným a vyhledávaným, jasně dokazoval už několik dní před plesem zcela vyprodaný českobudějovický kulturní dům Vltava.

Foto: Ondřej Trojek

Taneční parket byl plný až do 3 hod. do rána

Článek

Záštitu nad letošním ročníkem převzal Ing. Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR, který dlouhodobě sleduje práci salesiánů v Českých Budějovicích a sám je s jihočeskou metropolí spojen díky prožitým létům na Jihočeské univerzitě. „Salesiánskému dílu v Českých Budějovicích nesmírně fandím, protože se zaměřuje na práci mladými lidmi ze všech sociálních skupin, která je pro budoucnost naší společnosti nesmírně důležitá,“ přiblížil svůj vztah k salesiánům Bartošek.

Letošní ročník opět zahájilo svým vystoupením taneční studio DanceLine a rock and rollové energické vystoupení studentů a absolventů Jihočeské univerzity. Taneční parket se zaplnil vždy, když na pódiu začala hrát hudební skupina Globus, která je již řadu let neodmyslitelnou součástí salesiánského plesu.

K zábavnému programu přispělo i taneční vystoupení amatérské skupiny Apalucha, která svým výkonem, humorem a uměním udělat si legraci sami ze sebe předčí nejedno profesionální uskupení. „Za naším letitým úspěchem stojí nejen několikahodinová práce nacvičování po nocích po práci, ale i naslouchání choreografce P. Nýdlové. Za její doprovázení jí všichni moc děkujeme,“ uvedl P. Konrád, člen skupiny Apalucha.

Celý večer se nesl na vlně letošního sloganu „Noc splněných přání“. Návštěvníci plesu měli možnost sdělit svá přání a vyvěsit jej na síťovanou nástěnku. Pokud jejich přání bylo splnitelné, organizátoři nebo samotní účastníci jim jejich přání vyplnili.

„Přání byla různá, od zahrání písničky přes odvoz domů až po seskok padákem,” prozradil za pořadatele O. Trojek a dodal: „I v těchto dnech po plese nám volají a píší lidé, a děkují, že se jim jejich přání splnilo, nebo teprve čekají na splnění… Překvapilo nás, kolik lidí se rozhodlo druhým udělat radost. Má to přesah do dalších dnů a to byl náš cíl.” Jak se zdá, z „noci splněných přání“ se staly „dny splněných přání“, což jistě ještě řadu návštěvníků v dalších dnech velmi potěší.

Velkou radost zažilo i 6 výherců hlavních cen tomboly. Pořadatelé vylosovali ty, kteří díky sponzorům odcestují na víkendové pobyty do evropského parlamentu do Bruselu, do vinařství Kňourek, nebo stráví víkend se zapůjčeným vozidlem Toyota – Dolák. Zatímco 5 hlavních cen bylo snadné z pódia odnést, šestou cenou – divočáka – už výherkyni museli pomoci odnést statní muži. Zkrátka nepřišli ani ostatní výherci, kteří si rozdělili dalších 250 cen z bohaté tomboly.

Výtěžek letošní tomboly, který činí bezmála 32 tisíc, poputuje na vítězný projekt, který sami určili návštěvníci plesu, a sice vybavení do party stanu, který slouží pro řadu společných akcí salesiánského díla v Českých Budějovicích.

Nejeden z účastníků ocenil inovaci programu v podobě fotokoutku nebo možnosti zakoupit si kvalitní kávu přímo od profesionálního baristy. O noční party se po skupině Globus spolehlivě postaral DJ Jiří Ježek, který svojí produkcí dokázal bavit plný parket tančících lidí až do 3. hodiny ranní... Pořadatelé děkují všem návštěvníkům za hojnou účast a vytvoření neopakovatelné atmosféry, která dělá Salesiánský ples, tím čím je.

Reklama

Výběr článků

Načítám