Hlavní obsah

Sál Josefa Čapka v Hronově rozvlní street dance, disco i hip-hop

Novinky, Markéta Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. května se v Hronově uskuteční 17. ročník celostátní soutěžní přehlídky tanečních kolektivů Hronovské jablíčko s mezinárodní účastí. Na tanečním parketu se představí soutěžící ve věku od 3 do 40 let v různých tanečních stylech.

Foto: archiv DDM Domino Hronov
Článek

Město, známé především festivalem amatérského divadla Jiráskův Hronov, letos již po sedmnácté uvítá taneční kolektivy nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí.

Celostátní soutěžní přehlídka tanečních kolektivů Hronovské jablíčko se každoročně koná v Sále J. Čapka a Jiráskově divadle od 9.00 hodin. Pořadatelem přehlídky je Dům dětí a mládeže Domino Hronov, který celoročně pořádá pro dětskou veřejnost volnočasovou nabídku tanečních kroužků.

Nápad poskytnout dětem možnost vystoupení ve velkém kulturním sále a zároveň jim ukázat, jak pracují ostatní taneční kroužky v republice, vznikl už před sedmnácti lety. I když se jedná o nepostupovou mezinárodní přehlídku, je o účast mezi kluby velký zájem.

Na letošní ročník je přihlášeno okolo 50 tanečních skupin s 1 500 účastníky. Návštěvníci se mohou těšit na plesové taneční formace, disco, street dance, hip-hop, break dance či country tance. Soutěžit se bude v pěti věkových kategoriích, mini 3 – 7 let, děti 7 – 11 let, junioři 11 – 16 let, dospělí 17 – 30 let a senioři nad 30 let.

Letošního ročníku se kromě českých týmů z Prahy, Pardubic, Kolína, Českých Budějovic, Trutnova, Hronova a dalších měst zúčastní také např. slovenský klub Danca Academy De Luxe ze Žiliny. Z Polska dorazí týmy z měst Warszawa, Wroclaw, Legnica, Czeladz, Chelm, Chrzanow, Rzeszów či Zabrze.

V porotě zasednou opravdoví profesionálové a znalci. Jedním z nich bude i JK Sanchez úspěšný tanečník a choreograf, dnes herec a moderátor, který spolupracoval na televizních projektech Superstar, Miss ČR či Hlas Československa. Na soutěžící se přijde podívat i Veronika Lálová, vítězka soutěže Stardance, která přislíbila v 15.00 hodin exhibiční vystoupení brazilské samby.

Související témata:

Výběr článků

Načítám