Hlavní obsah

Sáblíková stanovila rekord in-line dráhy v Plzni, laťku nasadila vysoko

Novinky, Alena Lochmannová

Nový multifunkční sportovně-kulturní areál Škodaland v Plzni v Českém údolí přijela v pátek 15. dubna do Plzně slavnostně otevřít přední světová rychlobruslařka Martina Sáblíková. Současně zajela první měřený čas na nové in-line dráze.

Foto: Magistrát města Plzně

Nový multifunkční sportovně – kulturní areál Škodaland přijela do Plzně slavnostně otevřít přední světová rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

Sáblíková přestřihla pásku u nově otevřeného sportovního areálu Škodaland v Plzni společně s primátorem města Plzně Martinem Baxou, starostou plzeňského centrálního obvodu Jiřím Strobachem a místostarostou centrálního obvodu Radislavem Neubauerem.

Vzápětí vyzkoušela oblíbená rychlobruslařka 400 metrů dlouhou in-line dráhu, která se svými parametry pyšní pozicí druhé dráhy v České republice splňující soutěžní podmínky pro in-line okruhy. Sáblíková stanovila na plzeňské dráze rekordní čas, kterým se stala 1 minuta a 37 sekund na kilometr.

Slavnostnímu otevření multifunkčního sportovního areálu byl přítomen také trenér Sáblíkové Petr Novák, který si plzeňskou in-line dráhu pochvaloval a uvedl, že je dráha natolik dobře postavená, že by na ní se svými svěřenci mohl i trénovat.

Na území o rozloze pět hektarů najdete mimo zmíněné dráhy také profesionální hřiště na minigolf, skate park s největším počtem překážek v Plzni a parametry odpovídající evropským standardům, centrum pro seniory s řadou posilovacích strojů, dětské hřiště, fotbalové hřiště nebo plážový volejbal.

Součástí areálu jsou dvě velkokapacitní parkoviště a správní budova s restaurací, společenským sálem a nezbytným zázemím. Vedle toho se mohou návštěvníci areálu těšit na koupací jezírko s unikátním způsobem biologické filtrace vody. Za použití této technologie vznikne v Plzni přírodní koupaliště s nejčistší vodou bez chemických úprav.

Reklama

Výběr článků

Načítám