Hlavní obsah

S Univerzitním upírem darovalo krev 37 prvodárců

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulém týdnu proběhl na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň 22. ročník tradiční akce Západočeské univerzity nazvané Univerzitní upír. Darovat krev přišlo 191 osob, 37 z nich poprvé.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Darovat krev přišlo 191 osob, 37 z nich poprvé.

Článek

Ze 191 dárců bylo 83 studentů, nejvíce z fakulty elektrotechnické (17), hned po ní následovaly fakulta aplikovaných věd (15), fakulta ekonomická (11) a fakulta zdravotnických studií (10). Mezi dobrovolníky bylo 37 prvodárců, z nichž většina byla právě z řad studentů. Univerzitní upír přitom cílí především na prvodárce, kteří díky této akci zůstávají myšlence dobrovolného dárcovství věrní.

Jak vyplynulo z dotazníkového šetření, nejčastější důvodem darování krve bylo pomáhat lidem, kteří to potřebují. „Studenti také v dotazníku uváděli, že by se do organizace Univerzitního upíra chtěli zapojit,” řekl Tomáš Dubina, který měl letos organizaci akce na starosti.

„Chceme poděkovat dárcům, zaměstnancům transfuzního oddělení i společnosti Crosscafé, která pro dárce připravila dárek ve formě slevy,” doplnil Tomáš Dubina.

Statistika a fotografie z akce jsou umístěny na facebookovém profilu Univerzitního upíra. Největší zájem o Upíra byl v jubilejním 10. „semestrníku”, kdy přišlo 272 lidí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám