Hlavní obsah

S koledou běželi na Štěpána Porubou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všestranný sportovní oddíl TJ Liga 100 Ostrava, o. s. uspořádal ve čtvrtek 26. prosince tradiční již 36. ročník silničního běhu - Štěpánský běh Ostravou-Porubou. Závod na druhý svátek vánoční připravil se svými spolupracovníky z oddílu PhDr. Ing. Jaromír Horák.

Foto: Josef Zajíc

Štěpánský běh Porubou. 26.12.2013: Před závodem na startu.

Článek

Ve čtvrtek se do vánočního, ale téměř předjarního počasí, kdy teplota vystoupala na 13 stupňů Celsia, probudila Ostrava-Poruba. Od 9 hodin se v areálu Sportovního a rekreačního zařízení města Ostravy - SAREZA na Skautské ulici v Porubě začali scházet výkonnostní i rekreační běžci i běžní občané, kteří po dvou dnech svátků přišli spálit nabyté kalorie.

Sešlo se 155 zájemců, kteří si změřili síly a vytrvalost na 13,5 km silničního Štěpánského běhu Ostravy-Porubou. Trať vedla poměrně náročným, členitým terénem za běžného silničního provozu. Proto na křižovatkách nad bezpečností závodníků bděla Městská policie Ostrava.

Po rozpravě a popisu tratě závod, k němuž se dostavilo i 30 žen, odstartoval Jaromír Horák.

Neuběhlo ani 45 minut a nejlepší závodník Aleš Miko z SSK Vítkovice proběhl v čase 43:08 cílem a tím překonal vlastní traťový rekord (44:57) z roku 2007. Téměř za více než tři minuty doběhl na druhém místě Mirek Lepíček, taktéž z SSK Vítkovice, v čase 46:20 sledován Karlem Ketnerem (46:38) z OSA Invest a na čtvrtém místě Janem Fouskem z Maraton klubu Seitl Ostrava (47:11). Páté místo obsadil Marek Zeman z X - AIR Ostrava (48:29).

Nejrychlejší žena Kristina Čablová, závodící za AKEZ Kopřivnice, se v cíli objevila za 52:28 a nepřekonala tak letitý traťový rekord 49:58, který zaběhla v roce 2003 Irena Šádková. Druhé misto obsadila ostravská závodnice z Baláž Extréme teamu Adéla Esentierová v čase 53:36. Třetí příčku vybojovala mladá atletka SSK Vítkovice Andrea Krstevová (57:11) před čtvrtou Lucii Gruchalovou z Ostravy (1:00,04), která byla zklamaná, že se jí nepodařilo trať zaběhnout pod hodinu. Lucie Odehnalová z SK Oceláci Ostrava uhájila pátou příčku za 1:01,12.

Pořadatelé odměnili první tři závodníky poháry, diplomem, medailí a finančními odměnami ve všech vyhlášených kategoriích: A - muži do 39 let, B - 40 - 49 let, C - 50 - 59 let, D nad 60 let, E - ženy do 34 let, F - ženy nad 35 let.  Toto rozdělení bývá téměř u většiny podobných závodů. Pro všechny zúčastněné závodníky byla připravena tombola s 35 cenami, které si závodníci vylosovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám