Hlavní obsah

S adventem se do Plzně vracejí tradiční Vánoční trhy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advent, období čtyř týdnů před svátky vánočními, začíná již tento týden v neděli 28. listopadu. V Plzni je harmonické období adventu spojeno s tradičními Vánočními trhy na náměstí Republiky.

Foto: Hynek Mojžíš

Vánoční trhy v Plzni můžete od neděle 28. listopadu navštívit každý den. Stánky zde budou otevřeny vždy od 8 do 18 hodin.

Článek

Vánoční trhy jsou svým trváním časově nejdelšími trhy v roce, které se v Plzni konají. Jak informuje starosta centrálního obvodu Plzeň 3, Jiří Strobach, trvají od 28. listopadu až do 23. prosince.

Období těchto čtyř týdnů je obdobím, kdy se Plzeňané scházejí na naměstí provoněném svařákem a vánočním koření, vybírají dárky pro své nejbližší a uživají si doprovodný program, který je v Plzni pro letošní rok skutečně bohatý.

"Stalo se již zvykem, že Vánoční trhy jsou místem, kde se lidé setkávají, pijí svařák nebo punč, povídají si a poslouchají hudbu nebo shlédnou divadelní představení," uvádí starosta Jiří Strobach.

Vánoční trhy budou v neděli zahájeny slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Doprovodný program na plzeňském náměstí je připraven na každý den. Plzeňané se mohou těšit na řadu hudebních i divadelních vystoupení, mikulášskou nadílku, vánoční Coca-Cola kamion nebo zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň.

Plzeňské náměstí se tak zaplní desítky stánků nabízejících řemeslné výrobky, k vidění budou ukázky lidových řemesel. Nepostradatelnou součástí budou pochopitelně stánky s občersvením, především krajovými specialitami a nápoji, které v období adventu zaručeně zahřejí.

Vánoční trhy můžete navštívit od neděle 28. listopadu každý den. Stánky zde budou otevřeny vždy od 8 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám