Hlavní obsah

Rýmařovský gastrovečer předvede, jak chutná Moravskoslezsko

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gastrovečer JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO zahájí v pátek 9. května v 18.00 hodin v restauraci Hotelu Slunce v Rýmařově víkend věnovaný tradiční kuchyni. Labužníci se mohou těšit na čtyřchodové menu prošpikované kulinářskou show mistra kuchaře Roberta Zatloukala, vítěze kuchařské soutěže Na nože.

Foto: Renáta Polišenská

Jak šmakuje Moravskoslezsko v Hotelu Slunce v Rýmařově.

Článek

„Hledání tradičních jídel našeho kraje je díky historickým událostem a úrodnosti kraje, kde rostou jen brambory, len a kamení, téměř nadlidský výkon. Můžeme vycházet jen z dochovaných receptů našich předků, kteří dokázali to málo, co se zde urodilo, proměnit v kulinářské skvosty. Loni jsme se zapojili do projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko, který realizuje Moravskoslezký kraj. Cílem projektu je sběr tradičních receptů a návrat těchto jídel do restaurací, což nám velmi pomáhá při výběru tradičních pokrmů do jídelního lístku,“ popsala důvody pro zapojení do projektu Karla Kolibáčová, manažerka Hotelu Slunce. 

V pátek mohou labužníci na Slunci ochutnat jednotlivé chody nebo celé čtyřchodové degustační menu, které bude složeno z receptů z kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko.

„Degustační menu bude odtajněno až v pátek v průběhu gastrovečera, ale můžeme prozradit, že bude korespondovat s jarní sezónou a především našim regionem. Hlavním „špekem“ pátečního večera bude mistr kuchař Robert Zatloukal, který se bude na přípravě menu podílet, a také nás provede celým gastrovečerem. Jeho kuchařské umění i humor budou velmi příjemným osvěžením večera. V rámci večera se budou moci návštěvníci zapojit také do soutěže a vítězové získají kuchařku Jak šmakuje Moravskoslezsko,” uzavřela pozvánku na kulinářskou akci Karla Kolibáčová.

Ochutnat Jak šmakuje Moravskoslezsko můžete v Hotelu Slunce v Rýmařově, v pátek 9. května od 18.00 hodin v rámci gastrovečera (doporučujeme tel. rezervaci 554 212 790 554 212 790, 777 818 592) nebo v průběhu celého víkendu až do neděle 11. května.

Související témata:

Výběr článků

Načítám