Hlavní obsah

Rýmařovský gastrovečer nabídne menu inspirované tradiční kuchyní

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochutnejte kuchyni stojící na tradičních základech v moderním pojetí mistra kuchaře Milana Macháčka, člena týmu CZECH CHEFS v Hotelu Slunce v Rýmařově.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

V sobotu 25. října se v 18.00 hodin v restauraci Hotelu Slunce v Rýmařově uskuteční další gastrovečer v duchu Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Hosté se mohou těšit nejen na kulinářskou show mistra kuchaře Milana Macháčka, člena týmu CZECH CHEFS, který reprezentuje kuchařskou špičku České republiky v zahraničí, ale také na zajímavé povídání, živou hudbu i soutěž o kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko.

„Ve spolupráci s panem kuchařem Macháčkem připravíme tříchodové  menu se základem tradiční kuchyně v moderním pojetí. Budeme podávat bramborový krém s mléčnou pěnou, restované hříbky na másle, majoránková esence. Hlavním chodem bude pomalu dušená dančí kýta, bramborové pyré s čerstvým tymiánem, omáčka z lesního ovoce, marinované ostružiny a jako dezert tvarohový dortík s kakaovou sedlinkou, malinová omáčka s čerstvou mátou, medová oplatka,” prozradila menu Karla Valová, manažerka Hotelu Slunce v Rýmařově.

„Díky historii našeho kraje není vůbec jednoduché připravit tradiční menu. Snažili jsme se vycházet nejen z kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko, které vydává Moravskoslezský kraj, ale především z toho co nám náš kraj v tomto podzimním období  nabízí - tedy dary z lesů, polí a luk. Věříme, že bude našim hostům chutnat,” dodala Karla Valová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám