Hlavní obsah

Rychlé šípy oslaví 460. reprízu pod širým nebem

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla v Uherském Hradišti Rychlé šípy oslaví 460. reprízu. Divákům se opět představí v Amfíku Bukovina v Popovicích. Dvě představení oblíbené inscenace zároveň zakončí letošní divadelní sezónu Slováckého divadla.

Foto: Marek Malůšek

Rychlé šípy. Zleva David Vacke, Tomáš Šulaj, David Vaculík, Petr Čagánek a Zdeněk Trčálek.

Článek

Českou klasiku Jaroslava Foglara tady divadlo uvádí každý rok na začátku prázdnin a pro slovácké divadelníky je to tradice, bez které si konec divadelní sezóny a začátek prázdnin nedovedou představit. 

„Jako každý rok je tohle představení nejdivočejší ze všech, protože se loučíme se sezónou. Diváci jsou skvělí, pokaždé nám přichystají nějaké překvapení. Jednou zaplnili první řadu dvojníci Rychlých šípů v kostýmech, jindy zase obecenstvo vytvořilo mexickou vlnu. Na Bukovině jsme také přivítali stotisícího diváka,” uvedl tiskový mluvčí Slováckého divadla, herec a představitel Dlouhého Bidla Josef Kubáník.

Komedii se souborem nastudoval režisér Robert Bellan a na repertoáru Slováckého divadla je už sedmnáct let. V hlavních rolích slavné pětice se diváci mohou těšit na Davida Vackeho, Davida Vaculíka, Zdeňka Trčálka, Tomáše Šulaje a Petra Čagánka. Scénu vytvořil pro Slovácké divadlo Jaromír Pátek a kostýmy a masky navrhla Šárka Bellanová.

Rychlé šípy se staly okamžitě po premiéře jednou z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla poslední doby. Není divu, vidět na vlastní oči Mirka Dušína i se svými věrnými přáteli stejně jako zrádné Bratrstvo kočičí pracky se stalo lákadlem nejen na domovské scéně Slováckého divadla, ale i mimo ni. Znalci Foglarových komiksů dozajista ocení půvabně zpracované příběhy pětice vzorných hochů, ale i dalších postav, které jako by z oka vypadly svým tištěným kamarádům.

V amfiteátru Bukovina v Popovicích Rychlé šípy oslaví už 460. reprízu, a to v pátek 30. června. Druhá repríza proběhne v neděli 2. července. Začátky představení jsou ve 20.30 hodin a poslední vstupenky na nedělní představení jsou ještě k dispozici.

Otázka pro Mirka Dušína - Davida Vackeho:

Jak se těšíte na poslední představení v sezóně?

Zcela upřímně, na poslední představení se těším již jen z toho důvodu, že je poslední. Na konci sezóny toho už má každý tak akorát, takže začátkem prázdnin asi nikdo nepohrdne. A tradiční zakončení dlouhé divadelní sezóny na Bukovině je samozřejmě tou nejlepší možnou tečkou, tím nejlepším způsobem, jak se rozloučit s našimi báječnými diváky. Na ty se těším vždycky a moc.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám