Hlavní obsah

Rychle a zběsile ve Velkém Meziříčí

Novinky, Jaroslav Blažek

V pondělní podvečer 11. března se sešli příznivci Dakaru a posádky Tomáš Ouředníček – David Křípal zvlášť ve Velkém Meziříčí.

Foto: Jaroslav Blažek

Beseda o Dakaru

Článek

Že tato posádka má mnoho příznivců, svědčilo i to, že velkomeziříčské kino Jupiter téměř praskalo ve švech. I název besedy o letošním Dakaru byl výstižný: Rychle a zběsile.

Sympatickou dvojici uvedl několikanásobný motocyklový jezdec na dakarské rallye Ivo Kaštan. A pak již mohli oba závodníci začít vyprávět o svých zážitcích. Poutavé vyprávění proložili promítáním mnoha zajímavých videí z jednotlivých etap i některých dalších. Samozřejmě nechyběla ani videa z palubní kamery.

Dokonce i soutěž byla! Její téma bylo: kolik slov lze vypípat během hledání jednoho kontrolního bodu? Fanynka, která znala správnou odpověď, přijela až s dalekých Krkonoš, a vy se můžete nejen na toto video podívat facebooku Tomáše Ouředníčka.

Po přednášce bylo dostatek místa na divácké dotazy, na autogramiádu i na společné focení s diváky.

Na úplný závěr besedy ještě byla připravena v předsálí kinosálu ochutnávka sportovní výživy a Tomáš s Davidem si s fanoušky připili šampaňským. Hlavně zdraví a štěstí – bez toho to prostě nejde!

Obojí budou oba závodníci v brzku potřebovat. Chystají se totiž na rally Marocco Desert Challenge, na které loni měli těžkou nehodu, kterou přežili bez větších zranění, avšak auto bylo téměř na odpis. Avšak zdá se, že se opět zrodí jako bájný pták Fénix.

My, jejich fanoušci, jim přejeme, aby obhájili předloňské vítězství v této rallye!

Reklama

Výběr článků

Načítám