Hlavní obsah

Rozzlobený muž ničil na Kroměřížsku zařízení domova pro seniory

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za téměř 180 tisíc korun způsobil začátkem září v domě pro seniory v menší obci na Morkovicku v kroměřížském okrese devětačtyřicetiletý muž.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Policista Obvodního oddělení Morkovice mu sdělil podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví a výtržníkovi hrozí až tříleté vězení,“ informovala ve čtvrtek 13. září policejní mluvčí Barbora Balášová.

Začátkem září poškodil obviněný v domě pro seniory automat na kávu, který bezdůvodně převrátil.

„Na zařízení vznikla škoda za více než 155 tisíc korun. Kromě toho vzal dlaždice a prohodil je dvěma okny. Přitom poškodil jak okna, tak žaluzie, sádrokartonovou příčku a stůl v místnosti pro sestry. Majiteli objektu vznikla škoda za bezmála 24 tisíce korun. Podle všeho se muž tak choval proto, že požadoval zvýšení platu pro svou manželku, která v domě pro seniory pracuje,“ uvedla policistka.

Za trestný čin výtržnictví byl již v minulosti odsouzen. Tímto ale s policisty zdaleka neskončil.

„Vyslechl si i sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V pondělí 10. září ve večerních hodinách řídil osobní vozidlo v obci Morkovice po předchozím požití alkoholických nápojů. Policisté mu naměřili 1,83 promile alkoholu v dechu,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám