Hlavní obsah

Rozuzlení volejbalového krajského přeboru mužů Vysočiny přinese poslední kolo

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva týmy, TJ Sokol Přibyslav a TJ Jiskra Havlíčkův Brod, bojují o jedinou postupovou pozici do kvalifikace o volejbalovou druhou národní ligu.

Foto: Michaela Poláková

Momentka ze zápasu Přibyslavi.

Článek

Většina týmů má již tuto sezónu dohráno. Ale do úplného konce soutěže chybí ještě trojice dvojzápasů. A především se budou sledovat zápasy první Přibyslavi a druhého Havlíčkova Brodu.

Přibyslav si o víkendu vyjela na zápas do Moravských Budějovic. I přes naprostou rozdílnost těchto dvou týmů, Moravské Budějovice byly na posledním místě tabulky, volejbal, který byl k vidění, byl kvalitní a zajímavý. Moravské Budějovice daly favoritovi v některých fázích zápasu velmi zabrat, a to především svou bojovností a zápalem pro hru. Nakonec to ale na hru Přibyslavi nestačilo. Ta si odvezla dvě výhry, 3:1 (16, 22, -30, 17) a 3:1 (16, 23, -23, 20). I díky těmto výsledkům si Přibyslav udržela jednobodový náskok.

Havlíčkův Brod Hrál v domácím prostředí s Jihlavou. A pokud chtěl udržet aspoň teoretické šance na postup, musel dvakrát vyhrát bez ztráty bodu. A to se mu povedlo. Dvě výhry 3:0 (19, 23, 21) a 3:0 (22, 19, 17) nechaly Havlíčkův Brod ve hře. Zbytek tabulky je již rozhodnutý.

Třetí je tým Pacova, ten si v posledním kole zahrál v Polné. Pacov nepřipustil žádné problémy a svou třetí pozici obhájil díky výhrám 3:1 (20, 20, -16, 21) a 3:0 (15, 19, 21). Také čtvrtá Okrouhlice již měla svou pozici jistou. A v Třebíči, kde hrála předposlední zápas sezóny, vyhrála dvakrát. První zápas 3:0 (18, 17, 20), druhý 3:1 (15, -20, 20, 24).

Pátá v krajském přeboru je Jihlava. Šestý je tým Pelhřimova. Ten vyjel na zápas do Štoků. A zápasy to byly vyrovnané a velmi zajímavé. První vyhrál až v pěti setech Pelhřimov a to 3:2 (22, -26, 24, -20, 11). Druhý vyhrály domácí Štoky 3:1 (14, -23, 19, 23). I díky tomu se Štoky dostaly na sedmou pozici krajského přeboru. Osmý je tým Polné, devátá Třebíč a na posledním místě jsou Moravské Budějovice.

Do úplného konce krajského přeboru zbývají 3 zápasy. Přibyslav bude hrát v domácím prostředí proti Třebíči, Havlíčkův Brod přivítá Okrouhlici a Pelhřimov pojede do Moravských Budějovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám