Hlavní obsah

Rožnov zve na zahrádkářské trhy a Svatováclavský jarmark

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O posledním víkendu v září proběhnou zahradnické a řemeslnické trhy v Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Valašská zahrada se uskuteční ve dnech 23. - 25. září v areálu Campingu Sport v Rožnově pod Radhoštěm a uvítá více než 100 prodejců. Návštěvníci mohou na místě nakoupit podzimní květiny, kvetoucí chryzantémy, něžné barevné vřesy, nebo trsy červených pálivých  čili papriček.

Připravena bude také nabídka nejrůznějších okrasných rostlin, včetně bohatého výběru růží. Ve specializovaném stánku s cibulovinami bude na výběr z bohaté škály narcisů, tulipánů nebo gladiol.

Pro aktivní zahrádkáře je připravena nabídka ovocných stromků a keřů, zejména rybízů a malin. Řemeslníci předvedou krásu svých výrobků od dřevěných vařeček, přes proutí až po kované zboží.

Podzim na Valašské zahradě se vyznačuje zejména sklizní. Svatováclavský jarmark, který je součástí Valašské zahrady, nabídne vše, co příroda na podzim  nabízí. Bude k dostání český česnek, cibule a další zelenina.

Pokud jste příznivci masných výrobků, máte se na co těšit. Najdete zde originální valašskou klobásu i speciality z jehněčího masa. Místní farmáři nabídnou své mléčné výrobky. Oživením na trhu bude stánek s rybími specialitami, kde najdeme třeba uzeného úhoře. Nebude chybět domácí med a s ním i teplá medovina. 

Areál Campu Sport TJ Rožnov pod Radhoštěm je pro vás otevřen od pátku 23. do neděle 25. září denně od 8 hod do 17 hodin - a to za každého počasí. Vstupné je 50Kč / 30Kč, děti do 7 let zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám