Hlavní obsah

Royal Russian Ballet navštíví Českou republiku

Novinky, Iva Radostová

V době adventu, tedy na začátku prosince, se v Praze, Brně a Ostravě představí mezinárodně uznávaný baletní soubor Royal Russian Ballet. Ansámbl poskládaný z uznávaných ruských baletních tanečníků představí českému publiku kvalitu a věhlas ruské taneční školy.

Foto: JVS Group

Labutí jezero

Článek

Věhlas ruské baletní školy je populární po celém světě a prakticky neexistuje žádná větší konkurence této kolébky baletního umění. Soubor Royal Russian Ballet reprezentuje základní postupy a podstatu této školy baletu.

Soubor, jenž procestoval téměř celý svět a sklidil aplaus v zemích jako Kolumbie, Peru, Venezuela, Chile, Bolívie, Kostarika, Ekvádor, Ukrajina i domácí Rusko, přijede na začátku prosince potěšit fanoušky také do České republiky. S tradičním Labutím jezerem, které se souborem nastudoval ruský zasloužilý umělec Michail Bezzubikov, přijede do Prahy, Brna a Ostravy.

Soubor se rozhodl potěšit fanoušky napříč republikou. Pražské představení se uskuteční 12. prosince v Kongresovém centru, v Brně se představení uskuteční v termínu 13. prosince v BVV a konečně v Ostravě 14. prosince v Multinfunkční aule Gong.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám