Hlavní obsah

Roman Dragoun i George & Beatovens zahráli v Písku

Novinky, Petr Hejna

Současný poetický mnohavrstevný rock i nostalgické ohlédnutí do časů 60. let nabídl ve dvou večerech víkend v Divadelce i v Podčáře.

Foto: Petr Hejna

Roman Dragoun v Divadelní kavárně

Článek

Divadelní kavárna v prostoru Divadla Fráni Šrámka má od ledna nového provozovatele, kterým je muzikant a majitel obchodu s hudebními nástroji Pavel Malina.

Program klubu na páteční večer 21. ledna nabídl vystoupení uznávaného píseckého rodáka Romana Dragouna, skladatele, zpěváka a muzikanta, kterého doprovodil další známý domorodec, tedy trumpetista Míra Barabáš. Tento večer Dragoun, obsluhující čtvero klávesových nástrojů, věnoval dvěma zesnulým hudebníkům, a to Jirkovi Burianovi - duo Saze, a J. A. Pacákovi - Olympic aj.

Krom repertoáru ze sólových alb zaznělo i něco skladeb, psaných Romanem pro rockové legendy Progres 2 nebo Futurum, jejichž byl členem. Ke konci vystoupení dvojici na pódiu doplnil od skladby Stopy houslista J. Lis. Spokojenému publiku tak byla představena ukázka pestrosti budoucí koncepce dramaturgie „divadelky“, tedy směrem s jazzu, blues, folku a dalším komornějším, leč živelným i přemýšlivým stylům. Dragounova pocitově barevná hudba s prvky art rocku, jazzu, klasiky, rockového šansonu nebo latino se v jeho podání dokonale pojila s texty, pocházejícími především z pera Milana Prince a Romanova otce.

Druhý večer v Podčáře navodil návštěvníkům atmosféru zejména let 60., ale i o desetiletí starších, a až o dvě čerstvějších, a to vystoupením George & Beatovens, dříve spjatých zejména s Petrem Novákem, jehož spousta písniček tvořila zásadní část programu.

Stejně tak došlo i na skladby od Flamenga i Matadors, tedy kapel, kde současní zpěváci K. Kahovec a hostující V. Sodoma působili, a taktéž zaznělo pár rock´n´rollů. Samotného Petra připomínala sedící figurína se skutečným odlitkem jeho tváře. Kapelníka baskytaristu Karla Nováka (shoda jmen s Petrem) vydatně podporoval zkušený bubeník a známý bluesman Petr Eichler, kytary střídal dlouholetý člen G, kytarista (a stavitel kytar) Stanislav Staněk.

celá galerie 28 fotek: www.transfernet1.wz.cz/rock.htm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám