Hlavní obsah

Roman Dragoun & His Angels pokřtili nové album za účasti Petra Koláře

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Den po pražském křtu alba Andělé ve studiu Sono proběhl obdobný ceremoniál s přítomností široké veřejnosti rovněž známého zpěváka Petra Koláře i v Romanově rodném Písku. Stalo se tak ve středu 29. dubna v Divadle Pod čarou.

Foto: Venca Turek
Článek

Večer byl rozdělen do dvou bloků, zhruba v polovině prvního setu došlo k otevření šumivého nápoje a slavnostnímu znehodnocení jednoho nosiče obligátním politím sektem.

Své k počinu pronesli kromě hosta z velkoměsta (původem rovněž jižana, a to z Českých Budějovic) Petra Koláře samozřejmě i sám Roman Dragoun, či další z místních muzikantů Míra Barabáš, působící kromě jiného právě v andělském sboru páně Dragouna. Poděkování za své zásluhy na pódiu přijal místní básník Milan Princ, léty spjatý coby přítel a textař s Dragounovým životem a tvorbou. 

Velmi příjemně zaplněná Podčára se dočkala kromě této vsuvky především očekávané a obvyklé porce vynikající hudby, oscilující od niterných lyrických balad přes rockem načichlé hutné skladby po kousky s žhavou latino atmosférou. To vše ušito autorskou Dragounovou myslí, srdcem i duší a neservírováno v luxusním podání stálých členů kapely - ať již se jedná o precizní rytmiku Ondra Pomajsl a Filip Benešovský, podle povahy skladeb zhutňující, éterizující, či sólově i v dialozích sólující dechařskou dvojici Míra Barabáš a Radek Kašpar, stejně jako o citlivého a bravurního jihočeského kytaristu Miloše Švece.

Vše pochopitelně podbarveno Dragounovými klávesami, nezaměnitelným vokálem a lidským průvodním slovem, kde došlo jak na vzpomínky na okamžiky inspirace v okolní přírodě, tak na blízké, na které nelze zapomenout.

A tak právě v době, kdy po nedávné Dragounské jízdě hochů ze Států teď pro změnu táhnou Evropou Noční vlci, se dostalo píseckým hudebního tažení prostého řinčení zbraní a pachu motorů, zato plného poctivé a jedinečné muziky, svázané s poetikou Dragounových textařů - od jeho otce, malíře a básníka, po Milana Prince. Muzikantská jízda s Dragounem a jeho partou byla vskutku opravdová a nezapomenutelná Jízda!

A pro zájemce, co album, k jehož realizaci večer probíhal, obsahuje, zde je přehled skladeb na něm zaznamenaných (kromě nich na koncertu mj. zazněl progressovský Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce, a futurovská Juliet):

Stín mý krve * Padesát * Čáp * Otlučená srdce * Kronikář * Lák * Důvěřuj * Střepy * Ptáci vesmíru * řád * Bárka * Zdroj

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám