Hlavní obsah

Role řidičky jí nesvědčila, skončila s pouty na rukou

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne upoutal policisty osobní vůz, pomalu se sunoucí po silnici I/35 u Svitav. Zastavili ho, aby se přesvědčili, zda posádka nemá problémy. A měla. Ve voze se odehrávala výměna, za volant se pokoušela přesednout mladá žena. Ona i její společník byli opilí, žena policisty napadla.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Než dopravní policisté přišli k vozu, docházelo v kabině k výměně řidiče. Řidič a majitel vozu v jedné osobě se snažil opustit místo za volantem a přesednout si dozadu. Jeho spolujezdkyně se pokoušela sednout na místo řidiče s tvrzením, že řídila ona," popsala situaci policejní mluvčí Anna Štegnerová. Dívka trvala na svém i po dechové zkoušce, která jí naměřila 1,94 promile, majiteli vozu dokonce 2,18 promile. 

Jenže z mladé a na pohled křehké slečny se vyklubala pořádná dračice. "Zpočátku policisty napadala pouze verbálně, posléze přešla od slov k činům a na jednoho z kolegů zaútočila," dodala mluvčí s tím, že rozběsněné dívce nakonec museli policisté nasadit pouta. 

Řidič putoval na záchytku, jeho společnice si po vystřízlivění v policejní cele vyslechla sdělení obvinění ze spáchání přečinu „násilí proti úřední osobě“. Muži bylo pro změnu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu „ohrožení pod vlivem návykové látky“. Napadený policista musel vyhledat lékařské ošetření, naštěstí bez vystavení pracovní neschopnosti.

Oba opilci poputují k soudu. Ženě hrozí za násilí proti úřední osobě až čtyřleté vězení, muži trest o tři roky nižší.

Reklama

Výběr článků

Načítám