Hlavní obsah

Rolba se prohání Dolní oblastí Vítkovice. Do startu RWE City Cross Sprintu zbývají hodiny

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod RWE City Cross Sprint 2015, který se koná v pátek 13. března v Dolní oblasti Vítkovice, se uskuteční na poněkud pozměněné trati. Rolba již trať upravuje. Start závodu bude před budovou Světa techniky a otáčka 700m trati bude vedle Gongu naproti Malého světa techniky - tedy U6.

Foto: Josef Zajíc

RWE City Cross Sprint 2015 - 13.3.2013 : Rolba u Malého světa techniky - U6, obrátka, stav 12.3.2015

Článek

Pořadatelé, v čele s hlavním organizátorem akce Martinem Kráčalíkem ze Seven Days Agency, s.r.o., připravují trať tak, aby diváci a závodníci byli nadmíru spokojeni, a daří se jim to.

„Aktuální teplé počasí nám bohužel znemožňuje spustit sněžná děla a připravit trať podle původního záměru. Rozhodli jsme se proto upravit okruh tak, že místo plánovaného klasického kolečka závodníci absolvují trať ve tvaru jakési podkovy. Pro závodníky to znamená, že ve výsledku najedou o celých 200 metrů víc, takže trať nyní měří celkových 700 metrů,” vysvětlil organizační změny na čtvrteční tiskové konferenci Martin Kráčalík.

Na svoji třetí obhajobu se chystá špičkový reprezentant Dušan Kožíšek, který předchozí dva ročníky vyhrál. Krásnou cenu Skleněnou lyžařskou botu s rudou z Vítkovic bude chtít opět získat.

Pořadatelé v doprovodném programu sáhli po diamantu sportovních výkonů a výsledků. Své umění předvede letecký akrobat Martin Šonka, pilot světové série Red Bull Air Race, kterou létá jako jediný český pilot od roku 2010. Je mistrem Evropy  a vicemistr světa v letecké akrobacii kategorie unlimited - freestyle, člen reprezentace České republiky v letecké akrobacii kategorie unlimited. Dvanáct let létal jako vojenský pilot v armádě České republiky.

„Na létání  se v tomto prostředí  velmi těším. Už jsem létal skoro všude, ale nad vysokými pecemi, rourami, těžní věží a nad Trojhalím ještě ne. Budu své umění předvádět tak, aby všichni viděli. Pohybovat se budu tak okolo 150 - 600 m výšky. Doufám, že návštěvníci budou spokojeni,” řekl Martin Šonka.

Program celého dne v pátek 13. března odstartuje v 15-00 hodin LEO Expres Sprint, ve kterém pojedou žáci a dorostenci. 15.55 Spanilá jízda, 16.05 Bike trial Petra Krause,16.45 Akrobatická show Martina Šonky, 19.00 Biatlonová exhibice špičkových sportovců (omluvila se Eva Samková), 19.20 Finále RWE City Cross Sprint 2015 dospělí, 19.40 vyhlášení vítězů, 19.55 ohňostroj, 20.05 tombola, 20.10 koncert kapely Sto zvířat.

RWE City Cross Sprint 2015 pořádá agentura Seven Days Agency,s.r.o. ve spolupráci s Dolní oblasti Vítkovice a se Svazem lyžařů České republiky.

Záštitu nad akcí převzali: rrvní náměstek primátora města Ostravy Lumír Palyza, hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a prezident svazu lyžařů České republiky Lukáš Sobotka. Závod je zařazen mezi významné akce města Ostravy. Generálním partnerem závodu je energetická skupina RWE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám