Hlavní obsah

Rokycanské muzeum zaplnili nejen cínoví vojáčci

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V muzeu Dr. B. Horáka v Rokycanech začala ve čtvrtek 30. června výstava miniaturních figurek s názvem Statečný cínový vojáček. Otevřena bude do 28. srpna.

Foto: Marek Velebný

návštěvník vernisáže

Článek

Muzeum Dr. B. Horáka v Rokycanech připravilo výstavu miniaturních figurek s názvem Statečný cínový vojáček. Návštěvníci, malí i velcí, se přenesou do dob dávných bitev na území Čech i Evropy při shlédnutí výstavy cínových vojáčků ze sbírek Vojenského historického ústavu z Prahy, doplněné o zbraně ze sbírek ZČM Plzeň a rokycanského muzea.

Vernisáž výstavy se konala 30. června od 16 hodin - expozici zahájili ředitelka RNDr. Miroslava Šandová a kurátor výstavy z historického oddělení muzea Mgr. Jan Nepomuk Lehner. Jako kulturní program vystoupilo smyčcové trio při TJ Sokol Rokycany a na vernisáži byli přítomni členové klubu vojenské historie 35. pěšího pluku v historických uniformách.

Dioramata cínových vojáčků doplňují např. modely Tomáše Ťupy, formy k odlévání figurek Jaroslava Pospíšila a informační panely o historii výzbroje. Výstava bude přístupná do 28. srpna mimo pondělí od 8 do 12 a od 12.30 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám