Hlavní obsah

Rodinný turnaj v Mölkkách se vydařil

Novinky, Eva Jenčíková

Poslední nedělní prázdninové odpoledne patřilo na zahradě DDM Týniště nad Orlicí hře Mölkky.

Foto: Eva Jenčíková

Kuželky se staví vždy na místě, kde spadly.

Článek

Mölkky je venkovní hra, kterou tvoří sada dřevěných špalíků s čísly od 1 do 12 a jeden házecí kolík. Cílem je naházet přesně 50 bodů, přičemž platí jednoduché pravidlo při počítání.

Při shození více špalíků se přičítá jejich počet, bez ohledu na hodnotu špalíku, a při shození jednoho špalíku se připočítává jeho hodnota. Toto pravidlo umožňuje použít různou strategii a mnoho cest vedoucích k cíli. Pokud hráč nebo společně hrající tým překročí padesátibodovou hranici¨, klesá jejich zisk na 25 a musí se k padesátce opět proházet. Hra je rychlá, jednoduchá a vhodná pro všechny věkové kategorie od dětí po seniory.

Poslední prázdninové nedělní odpoledne se na zahradě DDM v Týništi nad Orlicí sešli účastníci volejbalového soustředění, aby společně s rodiči zakončili týden příprav na novou sezónu. A aby se aktivně mohli zapojit do hry úplně všichni, zvolili jsme hru Mölkky, ve které jsme vyhlásili, ve spolupráci s firmou Albi, turnaj. Albi nám zdarma zapůjčilo několik sad s hrou a dodalo do turnaje ceny, krásné deskové hry.

Patnáct dvojic, vždy dospělý a dítě, se utkalo v základních skupinách o postup do finále A a finále B. Ti méně úspěšní mohli během odpoledne vyzkoušet další zahradní hry, Corn hole a Kubb. Finalisté se pak utkali ve dvou finálových skupinách a stále více pronikali do tajů této skvělé venkovní hry.

Všichni účastníci si pak podle umístění vybírali z cen nejen od Albi, ale i od DDM Týniště nad Orlicí. Rodiče si pochvalovali vhodně zvolenou aktivitu pro všechny a všichni si užili společně báječné odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám