Hlavní obsah

Rodiče a děti se sešli ve škole, aby společně tvořili

Novinky, Andrea Csorbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční zdobení je již tradiční akcí probíhající v prostorách základní školy v Bukovanech, kde mají rodiče a děti možnost ukázat svou kreativitu

Článek

Po úspěšném loňském ročníku Velikonočního a Vánočního zdobení, se učitelky I. stupně PhDr. Jaroslava Šťastná a Mgr. Kristýna Váchalová rozhodly uspořádat pokračování těchto akcí. A tak si ve středeční odpoledne mohli všichni příchozí vyrobit řadu tradičních i netradičních velikonočních ozdob.

Mezi nejoblíbenější patřilo například barvení vajíček, zdobení krajkami, či proužky a puntíky z barev na sklo. Zdatnější tvořitelé pak mohli vyrobit netradiční výrobky, jako byl zajíček z kartonu, jarní věneček z ruliček od toaletního papíru, heboučký beránek, či originální dekoraci – průhledné vajíčko z kartonu a barevných papírů, kde v průhledné části byla nasypaná různá semínka.

Jak už se stalo zvykem, zájem o akci byl vysoký a do školy opět zavítalo velké množství dětí a rodičů, kteří nejen pomáhali svým dětem, ale mnohdy se do práce sami tak zabrali, že zapomněli na každodenní shon, a tvoření si velmi užívali.  

Všichni přítomní si takové tvořivé odpoledne velmi pochvalovali a ze svých výtvorů měli opravdovou radost. Podařilo se tak skloubit posezení v příjemné atmosféře s radostí z vlastnoručně vyrobených dekorací, kterými děti chtěly obdarovat hlavně své blízké, nebo si vyzdobit domov pro blížící se velikonoční svátky. A o rozzářené oči děti přece šlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám