Hlavní obsah

Robin Homolka získal bronz na turnaji ve stolním hokeji v Dobré Vodě

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 11. května se hráči Žďáru nad Sázavou vydali na turnaj ve stolním hokeji do Dobré Vody u Českých Budějovic, aby zde bojovali o důležité body v rámci kvalifikace na Mistrovství České republiky 2013, které se bude na konci listopadu konat v Říčanech u Prahy.

Foto: Tomáš Vítámvás

Turnaj ČP 36, Dobrá Voda u Českých Budějovic

Článek

WIP Reklama Cup 2013 se konal jako již tradičně na ZŠ v Dobré Vodě. Domácí se ujali pořadatelství opět po roce. Turnaj se však letos hrál novým systémem, tak zvaným švýcarem. Pro některé hráče je výhodou, pro jiné naopak. Žádný hráč však v tomto turnajovém systému nemusí říkat, že je pro něj turnaj neúspěšný, pokud na jeho začátku prohraje, jelikož se počítá každý bod. A to nejen vlastní body, ale při rovnosti bodů také pomocné body, které tvoří součet bodů získaný všemi soupeři.

I na tomto turnaji si velmi dobře vedli hráči ze Žďáru nad Sázavou. Dvojice Tomáš Vítámvás a Robin Homolka si dlouho držela neporazitelnost, kterou přerušil až vzájemný souboj, kdy Homolka porazil Vítámváse.

Naopak ze zadních pozic se musel nahoru výsledkovou listinou probojovávat další zástupce týmu BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou, Vojtěch Ludvík. Ten se nakonec po další prohře Vítámváse umístil výše než on. Nejlepší formu si však do Dobré Vody přivezl junior Homolka. V souboji s Pavlem Alexandrovem z týmu Šprtmejkři Ostrava zvítězil 2:0 a díky výsledkům dalších soupeřů se tak posunul po sedmém utkání turnaje na konečnou třetí příčku.

Lepšími byli v sobotu už jen vítěz Miroslav Škorpík (Dragons Brno) a druhý Petr Honsa (WIP Reklama Dobá Voda), kteří měli v průběhu turnaje pouze jednu remízu. Ve vzájemném utkání v závěru turnaje však zahráli takticky a také se rozešli s remízovým výsledkem. A tak jim po právu patřily dvě nejvyšší příčky.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám