Hlavní obsah

Řídil kradené vozidlo a policistu chtěl zmást svléknutím oblečení

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendové sobotě 26. března stíhali v Praze 5 členové pohotovostní motorizované jednotky odcizené vozidlo. Muž na útěku chtěl policistu zmást svléknutím oblečení.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Celé pronásledování začalo v ulici Červeňanského v Praze 5, kde si podezřelého vozidla všimli policisté. Řidič po spatření policejní hlídky prudce zrychlil rychlost vozidla a začal ujíždět směrem do ulice Smíchovská. Policisté v tu chvíli již věděli, že vozidlo se od prosince minulého roku nachází v databázi odcizených vozidel.

Řidič nereagoval na výzvy k zastavení a ujížděl ulicemi Prahy. Při tom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu svou bezohlednou jízdou. Tu ukončil až ve slepé ulici, kde vystoupil a začal utíkat.

„Policista, který jej pronásledoval, ho opakovaně vyzval Policie, jménem zákona stůj!. Muž této výzvy neuposlechl, přeskočil plot u základní školy a po přibližně dvě stě metrech vběhl ze zahrady do podchodu. Zde si svlékl modré montérky a sejmul z hlavy tmavou čepici, aby zmátl policistu. Věci zahodil a jako by nic, vyšel na ulici,“ sdělila tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policista ale sedmatřicetiletého muže celou dobu sledoval a tak pod výstrahou použití střelné zbraně jej zadržel pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám