Hlavní obsah

Řidič nezvládl předjíždění a narazil do nosníku mostu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 14. ledna v 5.30 ráno došlo v ulici Pod Krejcárkem v Praze 3 k vážné dopravní nehodě. Řidič při jízdě nezvládl předjíždění a jeho auto bylo vymrštěno do nosníku mostu.

Foto: Ondřej Kořínek

Dopravní nehoda v Praze 3

Článek

Jednatřicetiletý řidič předjížděl se svým vozem Mercedes vozidlo Škoda a protože se v tomto místě vozovka zužuje do jednoho pruhu, spěchal, aby předjíždění stihl, a nepřizpůsobil jízdu mokré vozovce. Při návratu do pravého jízdního pruhu ovšem zavadil o předjížděnou Škodu. Dostal zřejmě smyk a byl vymrštěn přes autobusovou zastávku do nosníku mostu. Přední část vozidla byla úplně zničená.

Řidič chtěl ihned po nehodě sám odejít, ale povedlo se mu dostat pouze ze dveří svého vozu. Dál mu to jeho zdravotní stav neumožňoval. Na místo dopravní nehody se jako první dostavila hlídka Městské policie, která zraněnému poskytla první pomoc. Měl poraněnou hlavu a podezření na zlomenou nohu.

Podle informace policistů, kteří dorazili na místo vzápětí, je muž „známá firma“ již několikrát byl zastaven hlídkami Policie ČR a je s ním vedeno několik správních řízení, protože nevlastní řidičský průkaz. Mluvčí pražské policie Eva Kropáčová toto ale nepotvrdila, ani nevyvrátila.

„Dopravní policisté nyní prošetřují celou událost a zjišťují přesnou příčinu a viníka dopravní nehody. Jednatřicetiletý řidič, který utrpěl zranění, byl po ošetření lékařem transportován do nemocnice.“ uvedla Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám