Hlavní obsah

Řezbáři v Přílepech, tentokrát nasladko

Novinky, Libor Daenemark

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 7. řezbářské sympozium v Přílepech, v malé vesnici pod Přílepskou skálou, má letos motto Bez medu to nejde! Od 6. do 12. srpna zde na toto téma bude tvořit 46 výtvarníků.

Foto: Libor Daenemark

Pravidelný účastník, řezbář Jan Ježek ze Sudína dřevo miluje

Článek

Louka před atelierem řezbáře a organizátora symposia Libora Daenemarka se vždy na týden změní na velkou dílnu pod širým nebem. Většinou, jak název sympozia napovídá, zde tvoří lidé posedlí dřevem, ale do party jsou přibráni i umělečtí kováři, textilní výtvarníci, keramici a malíři.  

Letošní téma BEZ MEDU TO NEJDE! není zvoleno náhodně. Na organizaci se podílí i Český včelařský svaz. A protože chov včel je nutné propagovat, byla spolupráce domluvena "natotata".

Na každý večer je připravený doprovodný program pod názvem VŮDŠTOK (wood-dřevo a štok-chmelový keř). Divadla a koncerty různých žánrů, takže na své si může přijít každý.

V neděli 7. srpna odpoledne bude na louce vysvěcena nová kaplička Svatého Jana Nepomuckého. A poté vypukne MEDOBRANÍ. Soutěže pro děti, výstavka úlů, ochutnávka medového piva a jiných dobrot z medu.

Na závěr symposia pak budou vzniklé práce převezeny do Botanické zahrady v Praze-Tróji a v sobotu 13. srpna odpoledne zde bude vernisáží zahájen MEDOVÝ TÝDEN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám