Hlavní obsah

Revitalizace kulturního domu ve Velkých Bílovicích

Novinky, Martin Habáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2010 byla zahájena kompletní revitalizace kulturního domu Velké Bílovice na společenské zázemí města. Investice bude letos dokončena poslední šestou etapou, která zahrnuje úpravu veřejného prostranství, terasy a pořízení nové pergoly.

Foto: MěÚ Velké Bílovice

Vizualizace nové pergoly u Kulturního domu ve Velkých Bílovicích.

Článek

Budovu, která tvořila sousední objekt vedle společenského sálu kulturního domu, koupilo město v roce 2007 od zemědělského družstva, které zde dříve provozovalo kuchyň a jídelnu, později se na místě zpracovávalo maso.

Město připravilo stavební úpravy, náklady na revitalizaci byly vypočteny na 54 miliónů korun.

„Na zastřešení a zateplení objektu získalo město dotaci necelých 12 miliónů korun, ostatní náklady na tuto investiční akci rozloženou do šesti let jsou hrazeny z rozpočtu měst,“ popsala financování starostka města Marie Vlková (Starostové pro jižní Moravu).

V bývalých prostorách vznikl nový společný vstup do obou objektů, restaurace, školicí místnosti, klubovny pro příspěvkové organizace a nová služebna městské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám