Hlavní obsah

Reverend Peyton’s Big Damn Band vystoupí ve čtyřech českých městech

Novinky, Marta Kloučková

V rámci svého turné se Reverend Peyton’s Big Damn Band zastaví ve čtyřech českých městech: 14. května v Sono centru v Brně, 15. května v Olomouci v Bounty Rock Café, 16. května v pražském Paláci Akropolis a 17. května v Klubu na Rampě v Jablonci nad Nisou.

Foto: Reverend Peyton’s Big Damn Band

Reverend Peyton’s Big Damn Band

Článek

Kapela do ČR přijíždí s novým, v pořadí již pátým studiovým albem So Delicious, které vyšlo na legendárním labelu Yazoo Records. Albem kapela navazuje na svůj úspěšný koncert na Glastonbury, po kterém zájem o toto osobité country blues z Indiany vzrostl i v Evropě. Kapela za posledních osm let odehrála na 250 koncertů. 

Reverend Peyton’s Big Damn Band ve své hudbě míchají blues, ragtime, folk, country a další tradiční styly – moderně, originálně, s elegancí a s trochou punk rocku k tomu. Díky tomuto žánrovému mixu a kreativní identitě Reverenda Peytona odrážející kanonický zpěvník získala kapela mnoho fanoušků. Je patrné, že směrem k blues posouvá novou generaci posluchačů, kteří oprávněně žasnou nad Revovými mimořádnými kytarovými výkony.

Reverend Peyton’s Big Damn Band jsou držiteli ceny “nejlepší kapela Warped Tour” a vystoupili na slavných festivalech jako Austin City Limits, Glastonbury, Bonnaroo, WOMAD, Telluride, All Good, King Biscuit, Juke Join a Riot Festival. Singly “Devils Look Like Angels” a “Something For Nothing” z alba Between the Ditches (2012) se staly úspěšnými radiovými hity a dále rozšířily fanouškovskou základnu Reverenda Peytona.

“Při hraní So Delicious živě na koncertech je na lidech vidět, že rozumí našemu zpívání o realitě takové, jakou ji známe my. Věříme v příběhy, které vyprávíme, i ve způsob, jakým je hrajeme. Ať už jsme na pódiu, nebo mimo něj, není na nás ani špetka výmyslu. Jsme jací jsme a na to jsem hrdý,„ uvedl Reverend Peyton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám