Hlavní obsah

Rekordman v počtu trestů je opět za mřížemi a čeká na soud

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 162 tisíc korun má na svědomí již sedmadvacetkrát trestaný zloděj peněženek a platebních karet z Napajedelska. "Nedávno ho dopadli brněnští policisté a soud ho poslal do vazby,“ informovala v pondělí 9. října policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Notorický zloděj byl trestán naposledy v roce 2013. „Po propuštění z vězení v prosinci roku 2016 pokračoval ve své nekalé činnosti, cestoval z místa na místo a na předvolání se nedostavoval. Při dopadení se ke krádežím přiznal a osmadvacátý trest mu může vynést až pětileté vězení,“ upřesnila mluvčí.

Například v červnu letošního roku ukradl v Uherském Brodě v zasedací místnosti peněženku se sedmi tisíci korunami a veškerými doklady. „V červenci se ve Zlíně ve volně přístupné kanceláři jedné z pojišťoven zmocnil peněženky s platební kartou a veškerými doklady. Ke své smůle majitelka měla PIN kód platební karty uvedený přímo na ní. Zloděj ji lehce připravil o téměř třicet tisíc korun a o výběr podobné částky se pokusil, což se mu díky stanovené výši denního limitu pro výběry peněz nepodařilo,“ vyjmenovala část jeho skutků Monika Kozumplíková.

O několik dnů později v kanceláři v Želechovicích nad Dřevnicí sebral peněženku, tentokrát se sedmi tisíci korunami. „V srpnu v Přerově si odnesl z kanceláře dvě peněženky s penězi a platebními kartami. Jejich majitele připravil o osm tisíc korun a o výběr dalších padesáti a pětatřiceti tisíc korun se pokusil,“ pokračovala Monika Kozumplíková.

Policisté identifikovali pachatele krádeží a zneužití platebních karet podle popisu svědků, kteří ho viděli, a po zhlédnutí kamerových záznamů.

Zlínský policejní komisař z oddělení obecné kriminality zahájil proti němu trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Vzhledem k jeho prohřeškům soudce okresního soudu ve Zlíně akceptoval návrh na umístění do vazby,“ řekla policejní mluvčí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám