Článek
Komise tradičně složená z odborníků ministerstva zemědělství, státní veterinární správy, státní zemědělské a potravinářské inspekce, agrární a potravinářské komory a Státního zemědělského a intervenčního fondu posuzovala přihlášené produkty na konci dubna v areálu Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.
Nakonec vybrala bílý jogurt z minimlékárny na Klatovsku, grahamový šáteček z plzeňské pekárny, sušené hrušky z jihu Plzeňska či uzeného kapra z klatovské rybárny.
"Rozhodování bylo pro členy komise jako vždy velmi obtížné, protože stejně jako v minulých letech měly předložené výrobky vysokou kvalitu a o vítězi rozhodovaly detaily," uvedl Ivo Šašek, manažer MAS Pošumaví.
"Stejně jako v minulých letech komise ocenila další výrobky, které sice nemohou používat označení jako vítězové v jednotlivých kategoriích, ale poháry jim budou předány v rámci oficiálního vyhlášení výsledků soutěže v Plzeňském kraji na nádvoří krajského úřadu 29. května ve 14 hodin hejtmanem Milanem Chovancem a radním pro životní prostředí a zemědělství Petrem Smutným," doplnil Ivo Šašek.
Při příležitosti Festivalu regionální potraviny budou stejně jako v loňském roce pořádány ve spolupráci s Plzeňským krajem a občanským sdružením ENVIC Farmářské trhy.
Bohatý bude také doprovodný program. Nabídne například kuchařskou show, která bude, jak jinak, zaměřená na přípravu jídel z lokálních potravin. Během ochutnávek a nákupů potěší příchozí hudební i taneční vystoupení. Dopolední zábavný program bude zaměřen zejména na děti. Vstup na akci je zdarma.