Hlavní obsah

Regionální operační program Střední Čechy schválil 32 projektů za 432 miliónů korun

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. prosince zasedal Výbor regionální rady Střední Čechy a schválil celkem 32 projektů v celkové hodnotě 423 milionů korun. Schválené projekty jsou nejčastěji z oblasti dopravní infrastruktury, cestovního ruchu či z oblasti sociální.

Foto: ROP Střední Čechy

Logo ROP Střední Čechy

Článek

Na základě doporučení výboru regionální rady se tak z evropských peněz budou financovat například nové cyklostezky, rekonstrukce a výstavba autobusových zastávek nebo i rekonstrukce zámku Rataje nad Sázavou.

„Nové cyklostezky mohou očekávat v Příbrami, Kolíně, Benátkách nad Jizerou, Karlíku, Vraném nad Vltavou, Tuchlovicích, Horoušanech či Hýskově. Nové či zrekonstruované autobusové zastávky budou v Kralupech nad Vltavou, Mělníce, Novém Strašecí a také v dalších obcích u Prahy,” uvedl hejtman Středočeského kraje dr. Josef Řihák.

Peníze z Evropské unie také pomohou dostavbě Domova pro seniory v Uhlířských Janovicích, kde se zvýší počet lůžek asi šestinásobně - ze současných 24 na budoucích 154. Dotace zde bude činit 87 milionů korun. 

V oblasti dopravy se podařilo schválit projekt rekonstrukce silnice mezi obcemi Nehvizdy a Mochov a opravu mostu přes řeku Litavku v Příbrami. Na tyto dva projekty půjde celkem 69 miliónů korun.

"Za velmi důležité rozhodnutí jednání výboru regionální rady rozhodně považuji schválení šesti projektů na vybudování mateřských škol. V tomto případě se jedná o 69 miliónů korun. Na novou či zrekonstruovanou školku se proto již nyní mohou těšit rodiče i děti z měst Králův Dvůr, Beroun, Kutná Hora, Poděbrady, Říčany a Příbram," doplnil hejtman Josef Řihák.

Vzhledem ke změně kurzu koruny vůči euru mohl Výbor regionální rady Střední Čechy vyhlásit i dvě nové výzvy na volnočasové aktivity s celkovou alokací 115 miliónů korun. Tyto výzvy budou vyhlášeny od 27. prosince 2013 do 25. března 2014. Žadatelé v nich budou moci předkládat projekty na dětská hřiště, kulturní sály, divadla, prostory pro volnočasové aktivity apod.

Výběr článků

Načítám