Hlavní obsah

Ředitel pražské Nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc rezignoval na svou funkci

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K 17. červnu rezignoval z rodinných a osobních důvodů na svoji funkci dosavadní ředitel Nemocnice Na Bulovce MUDr. Petr Zajíc, MBA. Ministr zdravotnictví rezignaci přijal.

Foto: Martin Šalek

Podle slov Petra Zajíce je nynější management nemocnice plně konsolidovaný a kompetentní. Tím je zajištěna kontinuita v nezbytných procesech.

Článek

Od 18. června povede Nemocnici Na Bulovce až do řádného výběrového řízení náměstkyně pro strategii a transformaci MUDr. Zuzana Bonhomme Hankeová.

„Situace v Nemocnici Na Bulovce je i přes mou rezignaci konsolidovaná, hospodaření je vyrovnané a tzv. vnitřní dluh se během mého téměř dvouletého působení v roli ředitele neprohloubil, a to považuji za velmi důležitý a příznivý signál,“ řekl odstupující ředitel.

„Úkoly a klíčové procesy, které přede mnou stály před dvěma lety, nebyly jednoduché - odfakultnění nemocnice, restrukturalizace lůžek či uzavření nových smluv se zdravotními pojišťovnami jsem společně s managementem nemocnice manažersky nastavil zcela ku prospěchu všech, kterých se to týká: pacient, nemocnice, zřizovatel a zdravotní pojišťovny. Připouštím, že převedení Nemocnice Na Bulovce coby státní nemocnice na nemocnici městskou, pražskou, se dosud nepodařilo, nicméně tento proces nebyl přímo určován a ovlivňován ředitelem Nemocnice Na Bulovce a proto ho ani nepovažuji za své manažerské nenaplnění svých cílů,“ dodal Petr Zajíc.

Podle jeho slov je nynější management nemocnice plně konsolidovaný a kompetentní. Tím je zajištěna kontinuita v nezbytných procesech řízení nemocnice. To samé platí o jednotlivých přednostech a primářích klinik a odděleních Nemocnice Na Bulovce.

„Jako odcházející ředitel mohu říct, že jsem velmi pyšný na jejich odbornost, erudovanost, kompetentnost a akceschopnost. A také schopnost řídit své kliniky a oddělení. Jsou to prostě lidé na svém místě,“ rozloučil se Petr Zajíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám