Hlavní obsah

Recesistický 1. máj na Pláních pod Ještědem

Novinky, Jiří Částka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční recesistická prvomájová oslava v duchu hluboké totality se letos poprvé přesunula ze Světlé pod Ještědem před známou výletní restauraci na Pláních.

Foto: Jiří Částka, www.FotoBanka.net

Místo pro udávání sousedů či třeba rodičů

Článek

Na programu slavnostního prvomájového dne, který začal úderem 11. hodiny, bylo mimo jiné vydávání devizových příslibů a potvrzení o spolupráci s StB na počkání, ukázky ze života socialistického člověka a výcviku pohraničního psa včetně zadržení narušitele hranic a spousta dalších dobových ukázek a atrakcí.

U příležitosti této akce připravila přilehlá chata Pláně speciální jídelní lístek a tak jste si mohli doplnit energii například hovězím vývarem žen se Svazu žen s nudlemi žen ze Svazu žen, hovězím mávátkovým gulášem Gustáv, nebo si dát třeba špagety Pavla Minaříka s kuřecím masem, zeleninou a krycím jménem a spoustu dalších vtipně pojmenovaných pokrmů.

Počasí této akci až na nepříjemný vítr celkem přálo a tak si cestu na ještědský hřeben našlo několik stovek recesechtivých návštěvníků.

Kompletní fotogalerii z této akce najdete na www.fotobanka.net

Reklama

Výběr článků

Načítám