Hlavní obsah

Raven oslaví v RockOpeře Praha svou padesátku. Dárkem si dal nové album a knihu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 13. října se brány holešovické RockOpery Praha v 19 hodin otevřou fanouškům zpěváka a skladatele Ravena. Večer plný bohatého programu a vzácných hudebních hostů se ponese v duchu oslav nově vydaného alba Waltz, křtu knihy Raven Slovem a rovněž 50. narozenin samotného autora.

Foto: Jiří Turek

Večer plný bohatého programu a vzácných hostů se ponese v duchu oslav Ravenových 50. narozenin. Křtít se bude nové album Waltz a kniha Raven Slovem.

Článek

„Během večera uslyšíte spoustu muziky, a to jak z nového alba Waltz v překvapivých aranžích, tak i starší kusy, které si zazpívám se svými přáteli a hosty. Pokřtíme jednak samotné album, které je takovou kolekcí 13 šansonů potácejících se mezi klasickou muzikou s komorním orchestrem, etnickou všehochutí a rock'n'rollem, tak zároveň i vydání knihy Raven Slovem, jež představuje výbor mých písňových textů,“ uvedl zpěvák, skladatel a textař Raven. 

V rámci koncertů se návštěvníci mohou těšit na řadu vzácných hostů. Na pódiu se objeví Athina Langoska, Pavla Forest, Iva Marešová, Milan Steigerwald, Filip Benešovský, Jiří Kovář, Zdeněk Vřešťál, Vítek Sázavský, Vladimír Línek, Jiří Masáček, Robert Fischmann, Michal Turek a Damián Kučera. V samostatných blocích pak zahrají kapely Neřež, Precedens a Nasycen.

Kromě hudebních vystoupení budou k vidění fotografie Jiřího Turka, Jana Vávry, Tomáše Polívky, kresby Vojty Horálka, Michaely Fišerové, Petra Šeredy a rovněž dokument Ondřeje Kymly.

„Raven je skvělý šansoniér, zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista a vidět ho mimochodem můžete i v našem představení Oidipus Tyranus v roli věštce Teirésia. Během čtvrtečního večera oslavíme jeho talent, který ukázal na jeho aktuálním albu Waltz a předvede ho i živě v doprovodu spousty dalších skvělých muzikantů. Program bude opravdu pestrý, zábavný a pohodový,“ dodala zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám