Hlavní obsah

Ragbistou roku 2010 byl vyhlášen reprezentační kapitán Roman Šuster

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na plese ragbistů v Praze byly poslední lednovou sobotu vyhlášeny výsledky ankety o Ragbistu roku 2010. Kromě hlavní ankety o ragbyového hráče roku se předávala ještě ocenění pro ragbistku roku, juniorské talenty, rozhodčího a trenéra. Ve všech kategoriích zůstaly plakety v Praze.

Foto: Petr Skála

Ragbistce roku 2010 Haně Schlangerové mohl k ocenění z žebříčku nejlepších ragbistů osobně poblahopřát až teprve třetí v pořadí Pavel Vokrouhlík

Článek

Téměř čtyřicet členů ragbyové akademie rozhodlo svými hlasy o tom, že první dvě místa ankety patří hráčům působícím ve Francii, kam odešli ze stejného klubu RC Praga.

Jedničkou v ragby za rok 2010 se stal kapitán české reprezentace a současný hráč francouzského Aurillacu Roman Šuster, který byl vyhlášen nejlepším hráčem roku poprvé.

V jeho případě je to patřičné, neboť jako pilíř v roji má na dresu číslo 1. Na druhém místě se umístil rovněž rojník Robert Voves.

Nejvyšší český ragbista Robert Voves měřící 204 cm v současné době hraje za Narbonne, který však v době předávání ocenění zrovna hrál soutěžní utkání a tak plaketu za druhé místo převzal jeho otec, rovněž bývalý reprezentant Jiří Voves a protože i za Romana Šustra, který měl rovněž klubové povinnosti,  přebírala plaketu jeho maminka Jitka Šustrová, převzal osobně do vlastních rukou ocenění až teprve třetí v pořadí reprezentant a nejčastěji v roce 2010 za reprezentaci bodující hráč Pavel Vokrouhlík ze Sparty Praha.

V kategorii žen získala nejvíce hlasů loňská Ragbistka roku Hana Schlangerová ze Sparty Praha. Talentovaným hráčem roku byl vyhlášen hráč Tatry Smíchov, devatenáctiletý rojník Vojtěch Havel, a talentovanou hráčkou teprve patnáctiletá Barbora Bendová z pražských Petrovic. 

Sedmičkovým hráčem byl vyhlášen Michal Schlanger z RC Mountfield Říčany, osobností extraligy Jan Macháček ze Slavie Praha, dále koučem roku se stal Antoním Brabec mladší z RC Mountfield Říčany, který byl v roce 1995 také Ragbistou roku.

Rozhodčím roku 2010 je třiatřicetiletý Tomáš Tůma a akcí roku byl Turnaj v plážovém ragby, který se konal v červenci 2010 v Praze. 

Jednotlivé ceny předávaly osobnosti českého ragby jako například první Ragbista roku, který ocenění získal v roce 1972 Jiří Skall starší, dále Ragbista roku 1973 Jaromír Kourek nebo zakladatel úspěšného klubu Tatry Smíchov Jaroslav Nedoma. Anketa Ragbista roku má tradici a nejčastěji celkem šestkrát tuto poctu získal reprezentant Bruno Kudrna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám