Hlavní obsah

Radůza se vrací do Písku s novou kapelou

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předskokanka Susanne Vega, Mike Oldfielda, ale především osobitá písničkářka, skladatelka a textařka, zpěvačka ovládající povícero nástrojů, se opět představí v Písku na koncertu k poslednímu CD Ocelový město (2012). Koncert proběhne ve čtvrtek 20. června.

Foto: Radůza © Martin Homola
Článek

Za zmínku aktivit Radůzy rozhodně stojí i spolupráce s domácími umělci - např. s kapelami Nerez, Cymbelín, Jablkoň, Koa, s Michalem Pavlíčkem, hostování s Abraxas aj. Rovněž se skladatelsky coby autorka scénické hudby podílela na úspěchu divadelních her, jako byly Století touhy v Divadle Archa, pro Divadlo v Celetné (scénu Spolku Kašpar) hudbou obohatila jejich Lišáka a Barona z Hopsapichu,  stejně jako Tři sestry  pro Dejvické divadlo, Romeo a Jana  pro Divadlo v Řeznické nebo Tanec na konci léta, který uvádělo divadlo Opava).

Je trojnásobnou držitelkou ceny Anděl (2003), ba přímo ten zlatý, a to v kategoriích: zpěvačka roku, objev roku a folk & country, také získala ocenění v anketě Český slavík jako skokan roku (2004). Na kontě má (krom zmíněné novinky) alba Andělové z nebe (2001), … při mně stůj (2003), V hoře (2005), V salonu barokních dam (2007) a Miluju vás (2010). Ve filmu je k vidění v roli šansoniérky v Hřebejkově Krásce v nesnázích, kde je rovněž autorkou hudby a interpretkou ústřední melodie zhudebněné básně spisovatele a básníka Roberta Gravese, u nás známého především coby autora historických románů Já Claudiu a Claudius bůh a jeho žena Messalina.  A jako tomu většinou bývá, nejsilnější stránkou Radůzy jsou živé koncerty, záznam na CD je doložen na albu Vše je jedním (2007).

Před dvěma roky v píseckém Kulturním domě v její kapele působil Petr Binder, Jan Jakubec a Miloš Dvořáček, letos návštěvníci uvidí a uslyší zcela jiné muzikanty. Neméně zajímavou kapelu, která ji doprovází, tvoří v současné době Josef Štěpánek (kytara, steel kytara), Jan Cidlinský (baskytara, kontrabas, housle) a David Landštof (bicí). Jak jim to hraje, napoví záznam přednesu skladby Ocelový město z Malostranské Besedy.

Koncert, který začíná v 19:30 hod., proběhne v sále Divadla Fráni Šrámka, organizuje ho Centrum kultury Písek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám